'Yaşlılar en kıymetli hazinemizdir'

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban "Milli ve manevi değerleri yaşatarak bunların gelecek nesillere aktarılmasında köprü görevi

GÜNDEM 1.10.2018 18:34:00 0

Hayat tecrübeleri ve geçmişten günümüze tanıklık ettikleri değerler ile gençlere yol gösterici ışık olan yaşlıların bereket unsuru olduğunu kaydeden Abban “Her genç insan, bir yaşlı adayıdır. Hayatımızı bu gerçeği unutmadan yaşamalıyız. Millet olarak ne mutlu bize ki yaşlılarımızı yük olarak görmeyen, tam aksine ihtimam ve sevgiyle yaklaşmamızı sağlayan bir kültüre sahibiz. Unutmamalıyız ki kendi varlığımız ve çocuklarımızın geleceği ne kadar önemliyse yaşlılarımız da bizim için o kadar önemlidir. Onların geniş ufukları, tecrübeyle kesinlik kazanmış bilgi ve birikimleri, her zaman yararlanmamız gereken, geçmişe ve bugüne olduğu kadar geleceğe de ışık tutan birer kaynaktır” dedi.

 

“TOPLUM OLARAK HEPİMİZİN SORUMLULUĞU”

Devletin yaşlı vatandaşlara götürülecek hizmetlerin kalitesini ve çeşitliliğini artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Abban “Yaşlılarımızın sorunlarını çözmek, toplumda hak ettikleri yeri almalarını sağlamak tek başına devletimizin değil, toplum olarak hepimizin sorumluluğudur. Bu nedenle hayırsever vatandaşlarımız ile ilgili sivil toplum kuruluşlarımızın her zaman desteğine ihtiyacımız vardır. Tüm büyüklerimizin 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nü kutluyor, ömürlerinin her dakikasını sağlıkla, mutlulukla yaşamalarını diliyorum” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU