Gündem maddeleri komisyonlarda görüşülecek

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Ekim Ayı Toplantısı dün saat 15:00'da yapıldı. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ın katılmadığı toplantıda meclise Uğur Erem başkanlık

GÜNDEM 1.10.2018 17:29:00 0
Gündem maddeleri komisyonlarda görüşülecek

Çerkezköy Belediye Meclisi, Ekim ayı olağan toplantısını dün saat 15:00’da belediye meclis salonunda yaptı. Mazeret bildiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve meclis üyesi Nevzat Teker’in katılmadığı toplantıya CHP’li meclis üyesi Uğur Erem başkanlık etti.

 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Toplantı öncesi AK Partili ve Cumhuriyet Halk Partili meclis üyeleri tarafından verilen 2 dilekçe oy birliği ile gündeme eklendi. Dilekçelerin gündeme alınmasının ardından toplantı gündeminin görüşülmesine geçildi. Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 17.09.2018 gün ve 1340 sayılı; performans programı Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 17.09.2018 gün ve 1342 sayılı;2019 Mali Yılı Gelir Tarifesi ile ilgili gündem maddesi de oybirliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu ile Tarife Komisyonu’na havale edildi.

 

TARİFE KOMİSYONU’NA GÖNDERİLDİ

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de 2019 mali yılı gelir ve gider bütçesi görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi. 2019 Mali Yılında Uhdelerinde Resmi Görev bulunmayanlara verilecek ücretin tespiti ve 2019 mali yılında zabıta personelinin fazla çalışma mesai ücretinin tespiti ile ilgili gündem maddeleri de oy birliği ile Tarife Komisyonu’na gönderildi. Belediyede dolu bulunan dört adet kadroda derece değişikliği yapılmasının oy birliği ile kabul edilirken, Çerkezköy ilçe sınırları içerisindeki muhtelif parsellerdeki Belediye hisselerinin satış ise İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

 

DİLEKÇELER GÖRÜŞÜLDÜ

Cumhuriyet Halk Partili meclis üyeleri tarafından verilen içkili mekanların alanlarının yeniden görüşülmesi talebine ilişkin gündem maddesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilirken, AK Partili meclis üyelerinin vermiş olduğu dilekçede ise Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde bulunan Naim Süleymanoğlu Parkı’nın tuvalet ve lavabo ihtiyacı dile getirildi.

 

EKSİKLER TAMAMLANACAK

Parkın resmi olarak açılışını yapmadıklarını belirten Meclis Başkanvekili Uğur Erem, bu parkta çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini, en kısa zamanda Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından eksiklerin tamamlanacağını ifade etti. Meclis, komisyonlara havale edilen konularla ilgili komisyon raporlarını görüşmek üzere 8 Ekim Pazartesi günü saat 15:00’da yeniden toplanacak.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU