Çorlu TSO'dan Plovdiv'e ziyaret

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, T.C Filibe (Plovdiv) Başkonsolosu Hüseyin Ergani ve Filibe (Plovdiv) Ticaret Ateşesi Mehmet Ali Erdem'i ziyaret etti. T.C Filibe (Plovdiv) Başkonsolos

GÜNDEM 1.10.2018 16:49:00 0
Çorlu TSO

T.C Filibe (Plovdiv) Başkonsolosluğu ziyaretinde yaptığı konuşmada faaliyet ve projelerden bahseden Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, "Çorlu, sanayi olarak Trakya'nın göbeğinde stratejik olarak çok önemli bir konumdadır. Nüfus bakımından çoğu ilden daha fazla nüfusa sahibiz. Seçimi kazanmamızdan sonraki kısa süreçte hem küçük ve orta ölçekli firmalarımız hem de sanayicimiz için bir çok çalışma yaptık. Nefes kredisi, dijitalleşme, Eximbank, arabuluculuk merkezi, ara eleman sorunu için eğitim işbirlikleri, Çorlu Alışveriş Fuarı (ÇAF) ve üyelerin eğitimi başta olmak üzere birçok projeyi hayata geçirdik. ÇAF için Bulgaristan ve Yunanistan’dan ziyaretçilerimiz geldi. Odamızı ve Çorlumuzu geleceğe hazırlama konusunda gereken tüm çalışmaları yapmaktayız. İş adamlarımızın Bulgaristan’a yatırımları noktasında teşvik ve çalışmaları ilerletmek adına fuar ziyareti gerçekleştireceğiz" dedi.

 

DOSTLUK BAĞINA KÖPRÜ OLUYORUZ

T.C Filibe (Plovdiv) Başkonsolosu Hüseyin Ergani, "Buraya Türkiye'den gelen misafir olunca bizler çok mutlu oluyoruz. Bizler burada vatandaşlarımızın sıkıntılarını, sorunlarını yakından görerek onlara yardımcı oluyor ve iki ülke arasındaki dostluk bağına köprü oluyoruz. Bulgaristan’da yetişmiş insan gücü, AB ülkelerine dağıldı. AB fonları ilk dönemde ülkeye hareket getirmiş olsa bile, küresel krizin etkilerini en çok hisseden ülkelerden biri oldu. Varna ve Burgaz’daki turistik yatırımlar. Sadece oteller değil, villa ve siteler halinde konut satışları da yüksek bir ivme kazanmış. Bir de sağlık turizmi alanında bir kıpırdanma gözleniyor. Ekonomisi hızla büyüyen ülke, yabancı sermayeyi kendine çekerken, Bulgar firmalar da dünya pazarına açılıyor. Türkiye, Almanya, Rusya, İtalya, Romanya ve Yunanistan ile ticaret ortaklığı vardır. Başlıca ihracat kalemleri; Tekstil, ayakkabı, demir – çelik, makineler ve aksamı ile mineral yakıttır. Burada yatırım yapmak isteyen iş adamlarına kılavuzluk ederek, iki ülke arasındaki iş birliğine katkıda bulunmak isteriz" dedi. Ziyaret sonunda Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, tarafından T.C Filibe (Plovdiv) Başkonsolosu Hüseyin Ergani’ye hediye takdim edildi.

 

PLOVDİV ULUSLARARASI TEKNİK FUARI'NI DA ZİYARET ETTİ

Çorlu TSO Bulgaristan Fuar Heyeti her yıl farklı ülkelerden 30 bine yakın ziyaretçiye ev sahipliği yapan, başta makine, yapı inşaat, otomotiv, otomotiv yan sanayi, kimyasallar, elektrik, elektronik, robot teknolojileri ve otomasyon, su teknolojileri olmak üzere tüm sanayi ürünlerini kapsayan İnternational Technical Fair Plovdiv’i (Filibe Uluslararası Teknik Fuarı) ziyaret etti. Dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akınına uğrayan fuarlarda Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Meclis Üyeleri ve Komite Üyeleri, incelemelerde bulunarak iş fırsatları hakkında bilgi edindi. Fuarla ilgili değerlendirmede bulunan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, "Ziyaretini gerçekleştirdiğimiz Plovdiv Uluslararası Teknik Fuarı’na her yıl farklı ülkelerden binlerce sanayici ve iş adamı gelmektedir. Odamız üyelerinin yeni iş fırsatlarını tanımaları ve ürünler hakkında bilgiler almaları için fuara katılım sağladık. Tüm sanayi ürünlerini kapsayan bu fuar sonucunda yeni ürünler ve teknolojik gelişmeler hakkında fikir sahibi olduk" ifadelerine yer verdi.

Haber / Menşure KARDEŞ