"Eğitime yapılan yatırım, geleceğimize yapılan yatırımdır"

Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında öğrenci kabulüne başlayan ve kendi binasının tamamlanması ile birlikte bu yıl kendi binasında eğitim öğretim vermeye başlayan Seval-Ahmet Fen Lisesi'nin a

GÜNDEM 28.09.2018 19:39:00 0
"Eğitime yapılan yatırım, geleceğimize yapılan yatırımdır"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Ekibi gösteri sunarken, 10. sınıf öğrencisi Sınıf Temsilcisi Muharrem Güldal da öğrenciler adına konuşma yaptı. Açılışta konuşan Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Hayırsever Ahmet Çetin, “Teknolojinin baş döndürücü bir hızla geliştiği günümüzde ülkemizin kalkınması ve gelişmesi için eğitimli iş gücüne eskisinden daha çok ihtiyacımız var. İyi bir eğitimin 3 temel şartı ‘güçlü bir alt yapı, iyi bir donanım ve eğitimde çalışan kalifiye iş gücüdür’. Devletimiz bu konularda muhakkak ki elinden geleni yapmaktadır. Ancak sosyal sorumluluk bilinci taşıyan  bizlerde maddi imkanlarımızın el verdiği ölçüde devlet millet işbirliğini ortaya koymalıyız” dedi.

 

“İÇİMİZDE BÜYÜK HEYECAN YARATTI”

Eğitim hizmetinin verileceği binalar için hayırseverlerin koyacağı tek bir tuğlanın bile geleceğin inşasında büyük katkısı olduğunu kaydeden Çetin “İnanıyorum ki geleceğimize yönelik yapacağımız en isabetli yatırım çocuklarımıza sağlayacağımız kaliteli eğitimdir. Eğitime yapılan yatırım insana ve geleceğimize yapılan yatırımdır” dedi. Bölgemizde birçok sanayi kuruluşunun yer aldığını, teknoloji merkezinin ve sanayinin en fazla ihtiyaç duyduğu ilim ve bilim insanlarının yetiştirilmesinde ilk adımlarının atıldığı yerlerin fen liseleri olduğunu söyleyen Ahmet Çetin “Tam da bu nedenle bir fen lisesi yapmak içimizde büyük bir heyecan yarattı. Nihayet bugün hep birlikte böyle bir eğitim yuvasının açılışını yapıyoruz. İki yıl önce temelini attığımız ve bu gün açılışını yapmakta olduğumuz fen lisesi yapmış olduğumuz sosyal sorumluluk projesinin bugün itibari ile en anlamlısını taşımaktadır” dedi. Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi'nin toplamda 6 bin metrekare olarak projelendirildiğini belirten Çetin, “Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi'nde 16 dersliğin yanında 3 adet seçmeli ders odası, 3 adet fen laboratuvarı, 1 adet beden eğitim salonu, 1 adet kütüphane, 2 adet çok amaçlı 115 kişilik salon, 10 adet idari bilimlere ait oda, arşiv odaları, kantin, sığınaklar ve depolar yer alıyor. İnşallah burası bir eğitim kampüsü ve başlangıcı da Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi ile olacak” dedi.

 

“GELECEĞİMİZİN TEMİNATI SİZLERİN ELİNDE”

Geleceğin teminatının, eğitim camiasının neferleri olan öğretmenlerin elinde olduğunu kaydeden Çetin “Onları yetiştirirken bir heykeltıraş kadar hassas, bir kemancı kadar içten davranırsanız ortaya güzel bir eser çıkacağınız unutmayınız” dedi. Öğrencilere de seslenen Çetin “Geleceğimizin umudu, göz bebeğimiz, Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi'nin ilk öğrencileri, attığınız adımlara çok dikkat edin. Çünkü bıraktığınız izler sizden sonra gelecek kardeşleriniz için bir kılavuz olacaktır. Bu sebeple sorumluluğunuzun çok büyük olduğunuzun bilinciyle hareket ediniz. Hayallerinizi ve hedeflerinizi büyük tutunuz. Sizler gelecekte ülkemizin mimarları, mühendis ve doktorları olarak yurdumuz ve insanlara hizmet edecek birer yıldız olacaksınız. Bu tören burada bulunan herkes için bir onur meselesidir. Bu okulun bölgemize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

“TEKLİ EĞİTİME GEÇECEĞİZ”

Açılışta konuşan Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan da “Bugün bizim için son derece anlamlı bir gün. Zira Tekirdağ ilimize bir güzel eğitim yatırımının daha kazandırılmasının heyecanını ve mutluluğunu eğitim camiası olarak hep birlikte yaşıyoruz. Tekirdağ ilimiz 1 milyonu aşkın nüfusu ile 30 büyükşehir arasında yer almakla beraber aynı zamanda yoğun göç alan şehirlerimizden biri. Tabi bu bizlere de eğitim alt yapısının iyileştirilmesi ususun da bir çok görevler yüklüyor. Bu anlamda ilimiz 39 tane okulunda ikili öğretim yapmakta ve her geçen günde derslik ihtiyacı artmaktaydı. Ancak Tekirdağ ilimizdeki Seval-Ahmet Çetin hayırsever çiftimiz gibi birçok hayırseverimizin de katkısı ve desteği ile 16'sı hayırsever yatırımı olmak üzere Tekirdağ ilimizde 78 tane Bakanlık Projemiz eğitim yatırımı olarak sahada yerini aldı. İnşallah 500 milyonluk bu yatırımla 2019 yılı sonu itibari ile Tekirdağ ilimizde ve Çerkezköy ilçemiz özelinde tüm ilçelerde tekli öğretime geçecek olmanın mutluluğunu yaşayacağız” dedi.

 

3. FEN LİSESİ ÇERKEZKÖY’DE AÇILDI

Ulusan “Bizlerin eğitim altyapısını iyileştirme ve geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimizi en güzel mekanlarda en iyi okullarda eğitime hazırlamanın yanı sıra onları geleceğe akademik başarıları anlamında da mutlu ve huzurlu bireyler olarak yetiştirmek gibi bir gayemiz ve çabamız var. 11 bin tane öğretmen arkadaşımızla eğitim neferimizle ve aynı zamanda tüm paydaşlarımızla birlikte eğitimde ülkü ve fikir birliği yaparak geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimizi milli ve manevi değerlerine bağlı, soran sorgulayan, analitik bir bakışla geleceğe hazırlanan bireyler olarak yetiştirmenin gayreti içindeyiz. Bu anlamda Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi de güzide bir eğitim kurumu olarak yerini alacaktır. İlimizde 3. fen lisesini Çerkezköy’e kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz. Tekirdağ’da 180 bin öğrencimizi 11 bin öğretmen arkadaşımız ile birlikte geleceğe hazırlamanın gayreti içinde yolumuza durmaksızın devam edeceğiz. Eğitim kurumumuz ülkemize hayırlar getirsin” ifadelerine yer verdi.

 

“BU YATIRIMLARA DA DEVAM EDECEĞİZ”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da açılışta yaptığı konuşmada, Tekirdağ’ın nüfus artışında Türkiye’de ikinci sırada yer aldığını belirterek “Böyle bir  nüfus artışıyla her yıl 5 bin öğrencilik dersliğe ihtiyacı var. Böyle hayırsever iş adamlarımızla bizim kendi büyükşehir olarak yatırım bütçesinin yüzde 13'ünü eğitime ayıran 30 büyükşehir içerisinde biz de tek büyükşehir olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu yatırımlara da devam edeceğiz çünkü en büyük yatırım insana yapılan yatırımdır. İnsana yapılan yatırımlarında en birincisi eğitimdir. Gelecek dönemlerde ciddi yatırımlarla Tekirdağ Türkiye'nin parlayan yıldızı olacaktır ve bu parlayan yıldızın en önde gelen kısmı eğitim yatırımları olacaktır” dedi.

 

EĞİTİM ALANI ÇOK ÖNEMLİ BİR ALAN

TBMM Başkan Vekili ve AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop da “Eğitim yatırımları devletin önemli bütçe kalemlerinden bir tanesi. 2002'den bu yana bütçemizin en fazla pay ayrılan bölümü eğitimle ilgili.  Bu süre içerisinde 300 bine yakın derslik kazandırıldı. Türkiye'deki 900 bin küsur öğretmenin yaklaşık 600 bine yakını bu dönem içerisinde göreve başladı. Türkiye büyüyor. Büyüdükçe ihtiyaçları daha fazla oluyor. Yeni ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. Eğitime ayrılan bütçe payının artması gayet tabidir. Bu alanda hayırseverlerimizin desteklerini Türkiye genelinde görüyoruz. Çerkezköy de bu anlamda çok şanslı. Hayırseverlerimiz tarafından yapılan 16 okul eğitime kazandırılmıştır. Bu okulunda bir özelliği fen lisesi olarak yapılan ve açılan ilk okul olması. Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi'nin de bu konu açısından ayrı bir özelliği ayrı bir yeri var. Eğitim alanı çok önemli bir alan. Ahmet Bey ve Seval Hanım'ı tebrik ediyorum ve hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

“76 PROJEMİZ DEVAM EDİYOR”

Tekirdağ'ın hızla büyüyen ve nüfusu hızla artan bir il olduğunu kaydeden Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan da “Bu bizim eğitim açısından eğitimde okullaşma açısında daha fazla çalışmamız daha fazla okullar derslikler üretmemiz gerektirdiğini bize gösteriyor. Bu açıdan da bizler hükümetimizin ve devletimizin bizlere sağlamış olduğu bütçeyi en iyi şekilde değerlendirerek ve programlayarak yeni okulların oluşmasına katkı sağlayarak toplam 76 projemiz devam ediyor. Hayırseverlerimiz bu yapmış olduğumuz çalışmalara vermiş olduğu destek okullaşma açısından bizim için çok değerli ve anlamlı. Hep birlikte geleceğimiz olan yavrularımız için gayret sarf ediyoruz. Bu konuda da Çerkezköy ilçemizde ciddi yatırımlar oldu ve olmaya da devam ediyor. İnşallah bu yıl sonu itibari ile tamamlayacağımız okullarla birlikte Çerkezköy ilçemizde biz seneye 2019-2020 eğitim öğretim yılında bütün okullarımızda hedefimiz tekli eğitime geçmek ve inşallah bunu gerçekleştireceğiz. Bize düşen görevleri yapmak için gayret sarf ediyoruz” dedi. Vali Ceylan “Önemli olan çocuklarımızı bilim ve bilgi açısından her anlamda donatımının sağlanması, milli ve manevi değerlerine bağlı geçmişini bilen çocukların en iyi şekilde yetiştirilmesi asıl amacımız. Bize destek olan herkese teşekkür ediyorum. Buradan yetişecek olan neslimizin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bize hedef çizdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma açısından en iyi şekilde yetişeceklerinin inancıyla Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi'nin Hem Çerkezköy'ümüze hem de ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

AÇILIŞI YAPILDI

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan'ın konuşmasının ardından, Vali Ceylan, Seval-Ahmet Çetin çiftine plaket takdim etti. Seval-Ahmet Çetin çiftinin Mustafa Şentop’a plaket takdim etmesinin ardından İlçe Vaizi Mahmut Öztekin tarafından dua okundu. Kurdele kesilerek açılışın yapılmasının ardından katılımcılar okulu gezdi.

 

Haber / Özge MERİÇ