Dereceye girenlere ödülleri verildi

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu kapsamında yapılan Genç Bisanthe Umut Veren Heykeltıraş Heykel Yarışması'nın ödülleri sahi

GÜNDEM 28.09.2018 13:55:00 0
Dereceye girenlere ödülleri verildi

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat dereceye girenlere plaket ve ödül çeklerini vererek yarışmacıları da kutladı.

 

"GENÇLERİMİZ İNANILMAZ ESERLERLE ORTAYA ÇIKTI"

Yarışmayı ilk kez düzenlediklerini dile getiren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Bu yarışmayı ilk kez yapıyoruz. İyi ki yapmışız. Biz aslında Taş Heykel Sempozyumu’nda asistanlarımızla birlikte çalışıyoruz. Türkiye’de ne kadar değerli sanatçılar yetişeceğini, bu potansiyelin olduğunu biz zaten biliyorduk. Bu yıl Genç Bisanthe adı ile genç yeteneklerimiz için bir yarışma yaptık ve bugün de ödüllerini takdim ettik. İyi bir katılım oldu. Süleymanpaşa Belediyesinin yaptığı her iş yavaş yavaş gelişerek, büyüyerek devam eder. Bu yarışma da büyüyecek ve hem bizim sanatçılarımız hem de heykel sanatı adına önemli bir noktaya gelecek diye düşünüyorum. Önümüzdeki yıllarda yine ödüllerini vermek üzere genç arkadaşlarımızla bir araya geleceğiz. Gençlerimiz inanılmaz eserlerle ortaya çıktılar ve bundan sonra bir marka haline gelecek olan Genç Bisanthe’nin ilk kazanan sanatçıları olarak gönlümüzde yer ettiler. Ben Türk sanatçısının Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği doğrultuda dünyaya nasıl sanat yapılabileceğini göstereceğine inanıyorum. Evet, yine Süleymanpaşa, yine farklı bir etkinlik. Tüm kardeşlerimi kutluyorum" dedi.

 

DERECEYE GİREN ESERLER

Yarışmada dereceye giren genç sanatçıların ve ödüle layık görülen eserlerinin isimleri ise şöyle: 1. Sevda Kocatepe Dokuz Eylül Üniversitesi “Ali” 2. İlayda Kepez Anadolu Üniversitesi “Geyik” 3. Bahadır Hızol Kocaeli Üniversitesi “Torso” Mansiyon Işıl Özsakabaşı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi “Palto” Mansiyon Ayberk Yıldırım Anadolu Üniversitesi Yelken Jüri Özel Ödülü Serghei Gulpea Trakya Üniversitesi “Dionysos’un Tohumu”

 

Haber / Yakup KARATEPE