Muhtarlar ve öğretmenlerle bir araya geldi

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, dün Edirne Lala Şahinpaşa İlk-Orta Okulunu ziyaret etti. Taşımalı eğitim kapsamında köylerden okula öğrenci taşınan köy muhtarları ve öğr

GÜNDEM 27.09.2018 15:07:00 0
Muhtarlar ve öğretmenlerle bir araya geldi

Edirne Lala Şahinpaşa İlk-Orta Okulu girişinde nöbetçi öğrenciyle sohbet eden Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, nöbetçi öğrenci tarafından okul ziyaretçi defterine kayıt edilerek okullarımızın güvenli alanlar olduğunu belirtti. Cırıt, okulları ziyaret eden tüm misafirlerin okul ziyaretçi defterine kayıt edilerek, okul içerisindeki temaslarını ziyaretçi yaka kartı ile gerçekleştirmeleri gerektiğini belirtti.

 

HER ÇOCUK EŞİT ŞARTLARDA EĞİTİM ALMALI

 

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, ziyareti sırasında, taşımalı eğitim kapsamında okulda eğitim gören öğrencilerin, ikamet ettikleri köylerin muhtarları ile bir araya geldi. Cırıt, her çocuğun eşit şartlar altında eğitim almasının önemine vurgu yaparak taşımalı eğitim sisteminin, öğrenci sayısı düşmüş yerleşim yerlerindeki öğrencileri en yakın taşıma merkezi okuluna ulaştırarak, diğer öğrencilerle birlikte eşit şartlarda eğitim almasını sağlayan bir sistem olduğunu dile getirdi. Öğrencilerin taşıma merkezi okula taşınmasında birinci önceliğin güvenlik olduğunu belirten Cırıt, bu kapsamda gerekeli tüm tedbirlerin ilgili mevzuat çerçevesinde alındığını, öğrencileri taşıyan servis araçlarının ve servis şoförlerinin ilgili kurumlar tarafından düzenli bir şekilde denetlendiğini söyledi. Taşımalı eğitim kapsamında bulunan öğrencilere her öğlen sıcak yemek hizmetinin verildiğini belirten öğrencilerimiz yemeklerini okul bünyesinde bulunan yemekhanelerinde yemekteler diyerek, yemekleri yapan ve ihaleyle belirlenen şirketin kontrollerinin rutin bir şekilde ilgili kurumlarla birlikte gerçekleştirildiğini söyledi.

 

"ÖĞRENCİLERE EN İYİ EĞİTİM ORTAMINI SUNMAYI HEDEFLİYORUZ"

 

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak amaçlarının, devletin eğitim politikasına uygun olarak, öğrencilere en iyi eğitim ortamını sunmak olduğunu belirten Cırıt, "Eğitimde kaliteyi daha da ileriye taşımak noktasında tüm paydaşlarımızın görüş ve önerilerini önemsiyoruz" dedi. Hakan Cırıt, muhtarlardan, taşımalı eğitim kapsamında köylerinden öğrenci taşıyan araçları gözlemlemelerini isteyerek, herhangi bir aksaklık durumunda, tespit ettikleri aksaklıkları taşımalı eğitim merkezi okul yöneticilerine ya da Edirne İl Millî Eğitim Müdürlüğü'ne iletmeleri gerektiğini dile getirdi. Cırıt, muhtarlarla görüşmesinin ardından okulda görevli öğretmenlerle bir araya gelerek, öğretmenlerle eğitim öğretime ilişkin sohbet etti.

 

Haber / Gökhan YILMAZ