Anne adaylarına bebek bakımı anlatıldı  

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla anne ve anne adaylarına yönelik "Anne Biliyor musun'" projesi kapsamında eğitim verildi.  Muratlı Yeşilsırt Mahallesi'nde 4'üncüsü düzenlenen s

GÜNDEM 27.09.2018 14:47:00 0
Anne adaylarına bebek bakımı anlatıldı  

"Anne Biliyor musun" projesi kapsamında düzenlenen seminere, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Başkan Danışmanı Nejat Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, Yeşilsırt Mahalle Muhtarı Hürriyet Borucu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

"KADINLARIN YOĞUN İLGİSİ BİZİ MEMNUN ETTİ"

 

Seminerde konuşan Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, "Böylesi seminerler geleceğimizi yeniden kurmak için önemli. Çünkü geleceğimiz çocuklarımızda. Anne- Bebek eğitimi son derece önemli' Ben, Büyükşehir Belediyesi'ne bu proje için teşekkür ediyorum. Eğitimin faydalı olmasını temenni ediyorum" dedi. Nebi Tepe'nin ardından konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tüm etkinliklerde olduğu gibi, Anne Biliyor musun' Etkinliğine de Yeşilsırtlı kadınların yoğun ilgisi bizi çok mutlu etti. Göreve geldiğimiz günden bu yana önemli projeleri gerçekleştirdik. Tekirdağ, büyükşehir oluşunun ikinci ve üçüncü dönemlerinde Türkiye'nin önemli büyükşehirlerden biri olacaktır. Ben bu seminerin hayırlı olmasını temenni ediyor, hazırlanmasında emeği geçen herkesi kutluyorum" ifadelerine yer verdi.

 

DOĞUM VE DOĞUM SONRASI SÜRECİ ANLATTI

 

"Anne Biliyor musun?" eğitim programı kapsamında verilen eğitimde, Ebe ve Doğuma Hazırlık Uzmanı Pınar Mallı tarafından anne adaylarına ve annelere gebelik, doğuma hazırlık ve doğum sonrası bebek bakımı hakkında doğru bilinen yanlışları anlattı. Pedagog- Aile Danışmanı Canan Şimşek Karabulut ise; mutlu gebelik dönemi, doğum ve doğum sonrası süreçte çocukların uyku, beslenme ve tuvalet alışkanlığı ile ilgili iletişim becerileri hakkında seminer verdi.  Etkinlik; gebelik, çocuk bakımı ve eğitimi konusunda soruların yanıtlanması ile katılımcılara çocuklar için hazırlanmış hediyelerin takdim edilmesinin ardından son buldu.  

 

Haber / Seda AKYOL