Büyükşehirden deprem eğitimi

Deprem bölgesinde yer alan Tekirdağ'da "Deprem Simülasyon TIR'ları" projesini hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara ve çocuklara deprem konusunda eğitim verdi.

GÜNDEM 27.09.2018 14:11:00 0
Büyükşehirden deprem eğitimi

"Deprem Simülasyon TIR'ları" projesi ile vatandaşlara eğitimler vererek deprem konusunda farkındalık oluşturan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, dün de Hürriyet Mahallesi'nde kurulan TIR ile çocuklara deprem konusunda eğitim verdi.

 

ÖNCESİNDE ALINABİLECEK ÖNLEMLER

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı tarafından kurulan Deprem Simülasyon TIR'ında vatandaşlara deprem öncesinde alınabilecek önlemler ile deprem sırası ve sonrasında yapılacak uygulamalar ile ilgili eğitim verildi. TIR'a çocukların ilgisi de yoğun oldu.

 

“ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK”

Tekirdağ’ın deprem bölgesinde yer aldığını kaydeden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak deprem simülasyon TIR'ları ile vatandaşlarımızı bilinçlendirmeyi önemsiyor ve amaçlıyoruz. Bu konudaki çalışmalarımız önümüzdeki zamanlarda da sürecek” dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ