Kardiyoonkoloji polikliniği yenilendi

Trakya Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde hizmet veren ve Türkiye'de tek olma özelliğini taşıyan Kardiyoonkoloji Polikliniği yenilendi.

GÜNDEM 26.09.2018 17:44:00 0
Kardiyoonkoloji polikliniği yenilendi

Açılışta konuşan Trakya Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taş, “Kardiyoloji servisimizin içinde yer alan Kardiyoonkoloji Polikliniğimiz, Doç. Dr. Cafer Zorkun Hocamızın emekleriyle 2016 yılından bu yana hizmet veriyor. Bu konudaki farkındalığın artmasıyla birlikte birimimize başvuran hasta sayısı da her geçen gün artıyor. Bugün yenilenen ve modernize edilen polikliniğimizi yeni yüzüyle kullanıma açıyoruz” dedi.

TÜM EDİRNELİLERİN ORTAK GURURU

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu da, “Temennimiz ve gayretimiz Trakya Üniversitesi’nin daha da gelişmesi ve yücelmesi. Edirnelilerin kalbinin güzel olduğunu biliyoruz ve onlardan üniversitemize sahip çıkmalarını istiyoruz” derken, Edirneli hayırsever iş adamı Süha Şenbaş da, Trakya Üniversitesi’nin tüm Edirnelilerin ortak gururu olduğunu ifade etti.

YILLIK HASTA SAYISI 2 BİN 200

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Kardiyoonkoloji Polikliniği Sorumlusu Doç. Dr. Cafer Zorkun ise “Dünyada, bu alanda ne yapılıyorsa hastanemizde de tanı ve tedavi noktasında aynısını yapabiliyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bilimsel çalışmalarla bu konuda farkındalığı giderek artırıyoruz. Yıllık hasta sayımız 2 bin 200’e ulaştı” dedi. Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, devlet ve millet olarak el ele, tek bir bütün olma düşüncesinin yansımalarının görüldüğü bu açılışta bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtirken, Trakya Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Cevdet Kılıç ise, Türkiye’nin tek Kardiyoonkoloji Polikliniği’nin yeni yüzünün hayırlı olmasını temenni etti.

Haber / Gökhan YILMAZ