Üretilen eserler görücüye çıktı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Bisanthe Uluslararası Kadın Ressamlar Sanat Çalıştayı, düzenlenen sergi ile sona erdi. 8 ülkeden 10 kadın ressamın 1 hafta boyunca çalışarak ?

GÜNDEM 24.09.2018 16:25:00 0
Üretilen eserler görücüye çıktı

Bisanthe Uluslararası Kadın Ressamlar Sanat Çalıştayı’nın kapanış sergisine, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve eşi Belgin Eşkinat, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Süleymanpaşa İlçe Emniyet Müdürü Ferhat Akın, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları, Bisanthe 4. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu’nda yer alan heykel sanatçıları ile birlikte çok sayıda basın mensubu ve sanatsever katıldı.

 

POZİTİF AYRIMCILIK YAPMAMIZ GEREKİYOR

 

Başarılı kadın ressamların olmasına rağmen sergilerde erkek ressamların ağırlığının hissedildiğini dile getiren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Resimle ilgilenen biri olarak şunu söyleyebilirim ki ülkemizde ve dünyada çok başarılı kadın ressamlar bulunmasına rağmen galerilerde, sergilerde erkek ressamların ağırlığı hissediliyor. Süleymanpaşa Belediyesi olarak bu konuda da bir pozitif ayrımcılık yapmamız gerektiğine karar verdik ve küratörümüz Mahpeyker Yönsel ile birlikte bu çalıştayı gerçekleştirdik. Kendisine teşekkür ediyorum. Ancak bugün aramızda olan bir başka isme özel bir teşekkür etmek istiyorum. Profesör Tülin Onat hanımefendi, onur konuğumuz olarak çalıştayımıza katıldı ve bizi onurlandırdı. Önümüzdeki dönemde Tülin Hanım’la bir başka Bisanthe projesi ile daha karşınızda olacağımızın müjdesini şimdiden veriyorum. 8 farklı ülkeden gelen sanatçılarımıza, birbirinden güzel eserleri bizlere kazandırdıkları için ve ayrıca bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği olan yol arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum" dedi. Ardından Bisanthe Uluslararası Kadın Ressamlar Sanat Çalıştayı Küratörü Mahpeyker Yönsel ve çalıştayın onur konuğu Prof. Tülin Onat da birer konuşma yaptı. Son olarak söz alan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da yeni kurulan bir ilçede göreve başlamasına rağmen Tekirdağ’ın ve Süleymanpaşa’nın adını Avrupa’ya ve dünyaya duyurduğu için Başkan Eşkinat’a teşekkür etti. Bisanthe Uluslararası Kadın Ressamlar Sanat Çalıştayı, hatıra fotoğraflarının çekilmesi ve katılımcılara sunulan ikramlarla sona erdi.

 

Haber / Özge MERİÇ