Kalite Yönetim Sistemleri toplantısı yapıldı

Namık Kemal Üniversitesi'nde 2015 Kalite Yönetim Sistemi Toplantısı yapıldı. Rektörlük Senato Salonu'nda düzenlenen toplantıda NKÜ Kalite Komisyonu üyelerine yönelik yürütülen kalite süre

GÜNDEM 23.09.2018 11:45:00 0
Kalite Yönetim Sistemleri toplantısı yapıldı

Düzenlenen toplantı öncesi Türk Standartları Enstitüsü Marmara Bölgesi Eğitim Müdürü Baş Denetçi Hidayet Şahin ve Türk Standartları Enstitüsü Marmara Bölge Koordinatörü Hüseyin Taşan, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’i ziyaret etti.

 

GENEL DEĞERLENDİRME YAPILDI

 

Toplantıda Yükseköğrenim Kalite Güvencesi Yönetmeliği kapsamında kalite ve verimliliği artırmak için Bütünleşik Kalite Sistemi oluşturmak konusunda yapılan çalışmalar görüşülürken, TSE ISO 9001-2015 Kalite Yönetmeliği Sistemi, YÖK Dış Değerlendirme Sistemi, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunun mali harcama denetimlerinin unsurlarını içeren bütünleşik kalite sistemleri konusunda da genel bir değerlendirme yapıldı.

 

KALİTE BİLİNCİNİN OLUŞMASI KONUSU SA ANLATILDI

 

Yükseköğrenim Kalite Güvencesi Yönetmeliği kapsamında oluşturulan üniversitelerin kalite ve verimliliğini artırmak için Türk Standartları Enstitüsü ISO 9001-2015 Kalite Yönetim Sistemi konusunda TSE Marmara Bölgesi Eğitim Müdürü Baş Denetçi Hidayet Şahin, üniversitenin kalite komisyonu üyelerine ve katılımcılara bilgiler verirken, toplantıda kalite bilincinin oluşması, stratejik planlama yönetimi, süreç yönetimi, risk yönetimi faaliyet alanları  iç ve dış paydaş memnuniyet anketleri konusunda da bilgiler aktarıldı.

 

Haber / Seda AKYOL