'Gayri resmi devir yapanların gözünün yaşına bakmayacağız'

Çerkezköy'de Temmuz ayında hizmete açılan modern Pazar yerinin yanına yolcu minibüsleri için durak yapılacak. Durakların yapılabileceği alternatif yerleri inceleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap

GÜNDEM 21.09.2018 12:55:00 0

Zabıta Müdürü Kenan Erez, Çerkezköy Pazarcılar Derneği Hasan Terzi ve Dernek Başkan Yardımcısı Kasım Korkmaz ile durakların konulabileceği alternatif yerlerde inceleme yapan Başkan Akay, Pazar esnafının sıkıntılarını da dinledi.

 

GEREĞİ YAPILDI

 

Akay, “Pazar esnafımızın daha iyi yerde satış, halkımızın da daha iyi yerde alışveriş yapması için bu kapalı pazar yerini yaptık” dedi. Pazar esnafının işportacılarla ilgili şikayetini değerlendirdiklerini ve gereğini yaptıklarını belirten Akay, yapmaya da devam edeceklerini ifade etti.

 

“İSPORTACILAR PAZARA GİREMEYECEK”

 

İşportacıların pazara giremeyeceğini dile getiren Akay, bu konuda ciddi bir çalışma başlattıklarını söyledi. Belediyeden habersiz yerlerini devretmek isteyenler olduğu şeklinde duyumlar aldıklarını da belirten Akay “Burada herkes yönetmeliklere uyacak. Devrin bir bedeli var. Gayri resmi devir yapan olursa kimsenin gözünün yaşına bakılmayacak, gereğini yapacağız. Burada  ihaleye girip yer alan belediyeye işgali kim ödüyorsa o tezgah açar” dedi.

 

DEVİR BEDELİ 10 BİN LİRA

 

Devir bedelinin 10 bin lira olarak belirlendiğini söyleyen Akay “Bu karar belediye  meclisimizde oybirliği ile alındı. Biz sizlere hakkınızı teslim ettik. Sizin hakkınızı korumak için, almaya gelenlere ‘olmaz’ dedim. Gayri resmi yer devri yapan kamu zararı yapmış olur,sonucuna katlanır,bedeli de yüksek olur” dedi.

 

“KENDİM DENETLEYECEĞİM”

 

Bundan böyle her Perşembe ve pazar günü pazarı denetleyeceğini söyleyen Akay, “Belediyeden yer alan esnafımızı tezgahı başında görmezsem yada başkasını görürsem  gereğini yaparız” dedi. Herkesin kurallara uymasını, Pazar yerinin temiz tutulması konusunda da herkesin özen göstermesini isteyen Akay, “Bizler sizlerin sıkıntılarını çözmek için çaba sarfediyoruz, sizlerde işyeriniz olan burasını eviniz gibi koruyup kollamayın” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU