Nefes Kredisi başvuruları 21 Eylül'de başlıyor

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak amacıyla KOBİ Destek (Nefes) Kredisi protokolünün imzalandığın?

GÜNDEM 20.09.2018 14:41:00 0
Nefes Kredisi başvuruları 21 Eylül

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, KOBİ Destek (Nefes) Kredisi ile ilgili açıklamada bulundu.

 

FAİZ ORANI AYLIK YÜZDE 1,85

 

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, "Üyelerimizin kullanacağı Nefes Kredisi 6 ay anapara ödemesiz, 12 ay eşit taksitli geri ödemeli toplam 18 ay vadelidir. Vadenin uzatılması veya kısaltılması mümkün değildir. Kullandırılacak  kredinin brüt faiz oranı aylık yüzde 1,85’dir.  Kredilendirmede tüm risk ve  teminatlandırma  protokol imzalanan bankalara ve Hazine ve Maliye Bakanlığının sağladığı destekle KGF’ye ait olacaktır. Protokol imzalanan bankalar KGF’ye ödenecek yüzde 0,03 kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında üyelerimizden herhangi bir masraf komisyon talep etmeyecektir. Üyelerimiz Nefes Kredisi'ni 8 bankadan kullanabileceklerdir” dedi.

 

FAALİYET BELGESİ ALMALARI GEREKİYOR

 

İzzet Volkan, Nefes Kredisi verecek bankaların Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım olarak açıklandığını belirterek, "KOBİ’ler krediye başvurabilmek için öncelikle Odamızdan açıklama olarak 'KOBİ Destek (Nefes) Kredisi Başvurusu İçindir' ibareli  faaliyet belgesi almaları gerekmektedir. Bu belge olmadan banka talep kabul etmeyecektir. Üyelerimiz 21 Eylül 2018 Cuma  gününden itibaren Nefes Kredisi kullanmaya başlayabilirler" ifadelerine yer verdi.

 

KOBİ'LER NEFES ALACAK

 

Üyelerin en büyük sorunlarından birinin de finansmana erişimde yaşanan sıkıntılar ve enflasyonun çok üzerindeki kredi faizleri olduğunu belirten Volkan, "Bu nedenle, Ülke ekonomisinde önemli yer tutan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere gerçekleşen KOBİ Destek Kredisi’nin bir nebze de olsa  KOBİ’lere nefes aldıracağına ve iş dünyasına moral kazandıracağına inanıyorum" dedi.

 

Haber / Gökhan YILMAZ