Hareketli yaşama dikkat çektiler

AB'nin gerçekleştirdiği ve Türkiye Belediyeler Birliği'nin (TBB) Ulusal Koordinatörlüğünü yürüttüğü Avrupa Hareketlilik Haftası'na Edirne Belediyesi de düzenlediği etkinliklerle ka

GÜNDEM 18.09.2018 15:03:00 0
Hareketli yaşama dikkat çektiler

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında hareketli yaşama dikkat çekmek için bir dizi etkinlik düzenlediklerini belirten Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, “16- 22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla Edirne Belediyesi olarak etkinliklerimiz devam ediyor. Pazar Günü Sağlık Yolu’nda bir bisiklet yürüyüşümüz oldu. Bisiklet hareketliliğimiz oldu. Bugün de engelli derneklerimizle, engellilerimizle beraber Saraçlar Caddesi’nde bir yürüyüş gerçekleştireceğiz.  Biz bu hafta istiyoruz ki bir çeşitlilik olsun, bir farklılık olsun. Hareketin ya da yaşam boyu sporun bütün insan grupları içerisinde olması gerektiğini düşünüyoruz. Engellileri de sosyal hayata sokabilmek, sosyal yaşamda yerlerinin olduğunu anlatabilmek açısından onlarla beraber bugün yürüyoruz.  Çünkü bir şehri engellilere göre dizayn ederseniz, tüm topluma göre dizayn edersiniz. Bu Avrupa Hareketlilik Haftası’nda da bu şekilde engellilerle birlikte bir etkinlik yapmaktan mutluyuz. Edirne’miz zaten engelli dostu bir kent. Recep Gürkan Başkanımızın dediği gibi ; biz engelliler için gereken her şeyi yapıyoruz. Ve başkanımızın bize vermiş olduğu güç ile de bu şehri engelli dostu bir şehir haline getirmeye çalışıyoruz” dedi.

ARACINI BIRAK YÜRÜ

Dün de Edirne Belediyesi tarafından ‘Aracını bırak, yürü’ etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında Edirneliler, sabah saatlerinde araçlarını bırakarak yürüyüş yaptı. Yürüyüşe  Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu da katıldı. “Aracını Bırak, Yürü” etkinliği Acar City Park’tan başladı; İbrahim Ay Caddesi, Ayçiçeği Heykeli, Ali Rıza Atatürk Caddesi, Atatürk ve İnönü Kavşağı, Muammer Aksoy Caddesi’nden Baca Güzergâhı boyunca devam ederek Mega Park’ta son buldu.

Haber / Ruşa ELMA