Sahildeki atıklar temizleniyor

Süleymanpaşa Belediyesi, 15 Eylül Dünya Temizlik Günü kapsamında etkinlik düzenliyor. 2012 yılından bu yana dünya çapında düzenlenen Let's Do It! projesi kapsamında Tekirdağlılar, Süleymanpaş

GÜNDEM 14.09.2018 20:26:00 0
Sahildeki atıklar temizleniyor

2012 yılından bu yana dünya çapında düzenlenen Haydi Yapalım! projesi kapsamında tüm dünyayla eş zamanlı olarak etkinlik düzenleniyor.

 

'HEP BİRLİKTE EL ELE VERELİM'

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, 15 Eylül Dünya Temizlik Günü nedeniyle düzenlenen etkinliğe tüm vatandaşları davet ederek, "Tekirdağ, Türkiye’nin Avrupa’ya bakan yüzüdür. Süleymanpaşa, mutlu ve temiz insanların kentidir, Tekirdağ’ın kalbidir. Bu özelliğimizi herkese göstermek, Dünya Temizlik Günü’nde hep birlikte el ele verip sahilimizi temizleyerek örnek olmak isteyen tüm vatandaşlarımızla birlikte saat 09.30’da sahilde olacağız. Tüm halkımızı yanımızda olmaya, sahilimizi elbirliği ile temizleyerek hem çocuklarımıza hem şehrimize hem de ülkemize örnek olmaya davet ediyorum" dedi.

LET’S DO IT! AKIMI

 

Let’s Do It!-Haydi Yapalım! fikrinin 2008 yılında küçük bir Baltık ülkesi olan Estonya’da ortaya çıktığı belirtildi. 3 Mart tarihinde 50 bin kişinin bir araya gelerek, ülkenin her yerindeki 10 bin ton çöpü 5 saat içinde temizlediği kaydedildi. Eylemin görüntüleri bir anda yayılarak sonrasında da tek günde temizlik modeli 15 ülke tarafından şok edici sonuçlarla tekrar edildiği görülfü. Toplam katılımcı sayısı 2,5 milyonu bularak bugüne kadar toplam 100’den fazla ülkede temizlik düzenlendiği ve 9 milyon gönüllünün bu etkinliklerde yer aldığı açıklandı. Let’s Do It! modeli 2012 yılı boyunca Dünya Temizliği (World Cleanup) kampanyasıyla, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu çok sayıda ülkede uygulandı. Tamamen gönüllü bir ekip tarafından 11 Mayıs 2013 tarihinde Türkiye Temizliği’ne 17 şehirde, 62 farklı noktada, yaklaşık 8 bin kişi olarak devam ettiği bildirildi. Böylece 30,4 ton atık ortadan kaldırılmış oldu.

 

Haber / Gökhan YILMAZ