Özel insanlarla özel buluşma

AK Parti'den Çerkezköy Belediye Başkanlığı'na aday adaylığını açıklayan Yılmaz Erkılınç, sivil toplum kuruluşları ile buluşmalarını sürdürüyor. Türkiye Sakatlar Dern

GÜNDEM 14.09.2018 13:50:00 0
Özel insanlarla özel buluşma

Daha önce ilçedeki bazı sivil toplum kuruluşu başkanları ve muhtarlarla bir araya gelen AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Yılmaz Erkılınç dün de Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi yönetimini ve dernek üyelerini ağırladı.

KAHVALTIDA AĞIRLADI

Sahibi olduğu Happy Hours’ta düzenlediği kahvaltıda özel insanları ağırlayan Erkılınç, kahvaltının ardından yaptığı konuşmada “Önümüzde bir seçim süreci var. AK Parti aday adayı olarak Çerkezköy’de sivil toplum kuruluşları ile bir araya geliyorum. Bugün sizlerleyim. İş adamlarından önce sizlerle bir araya gelmeyi gerek vicdanen gerek insani duygularla uygun gördüm. Sizleri millet olarak geç anladık. AK Parti ile sizleri toplumun gerçeği ile yüzleştirdik. Sizlerdeki enerji ve pozitif yaşam bizlerde olsa hayata farklı bakardık” dedi.

YEREL YÖNETİMLERDE YER ALMALARI GEREKİYOR

Engelli vatandaşların mutlaka yerel yönetimlerde de yer alması gerektiğini kaydeden Erkılınç “Bizim başkanlık sürecimizde mutlaka yer alacaksınız. Sizin gibi görecek, sizin gibi duyacak arkadaşlara ihtiyacımız var. Aday olduktan sonra sizlerle ilgili projelerimizi açıklayacağız. Çerkezköy bize her şeyi verdi. Biz de ‘Çerkezköy’den ne götürürüz diye değil, Çerkezköy’e ne bırakırız’ diye düşünüyoruz. Bugün sizlerle tanıştım. Bugüne kadar tanışmadığım için sizlerden özür dilerim.  Söylenmeyeni söylemek, düşünülmemişi düşünmek için buradayım. Buradan yerel yönetimlere, iş adamlarına sesleniyorum. Siyasi görüşünüz ne olursa olsun sizleri engelli vatandaşlarımız konusunda duyarlı olmaya çağırıyorum” dedi.

“KOLTUĞA AŞIK KİŞİLERİ GETİRMEYELİM”

Uzun yıllardır Çerkezköy’de esnaflık yaptığını kaydeden Erkılınç “Koltuğa aşık kişileri artık getirmeyelim. Ben koltuk sevdalısı değilim, koltuğa da ihtiyacım yok. Ben Çerkezköy’e eser kazandırabilmek için bu yola çıktım” dedi. 

“ENGELLİYİZ AMA DİLENCİ DEĞİLİZ”

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya da Çerkezköy’ün en büyük eserinin önceki belediye yönetimi tarafından yaptırılan ve Türkiye’de tek olan engelsiz yaşam evi olduğunu dile getirdi. Çetinkaya “Herkes para kazanmak için ekmeğinin başında dururken, biz gönüllülük esasıyla dernek için ne yapabiliriz diye çalıştık ve engelli arkadaşlarımızın yaşamını kolaylaştırabildik. İnsanların kafasında ‘dilenci derneği’ mantığı var. Bizler engelliyiz ama dilenci değiliz” diye konuştu.

YÜZDE 40 İNDİRİM

Çetinkaya, engelli vatandaşlar bazı yerlerle indirim protokolleri imzaladıklarını belirtirken, sahibi olduğu Happy Hours isimli işletmede, dernek üyesi engellilere yüzde 40 indirim sözü veren ve indirim protokolü imzalayan AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Yılmaz Erkılınç da “Belediye başkanı olsam da olmasam da bu işletme var olduğu sürece bu indirim geçerli olacak. Sizlerin her zaman yanındayım. Eğer aday gösterilirsem engelli vatandaşlarımız ya da engelli yakınlarımızdan bir kişiyi belediye meclis üyesi adayı göstereceğim. Engelli kardeşlerimiz için ne yapabiliriz diye konuşup çalışmalar yapacağız” dedi. İndirim protokolünün Türkiye Sakatlar derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Yılmaz Erkılınç ve eşine dernek üyeleri tarafından kokulu taşlardan yapılan çeşitli hediyeler verdi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU