CHP'li vekiller destek turunda

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve CHP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil dün Çerkezköy'de bazı kuruluşları ziyaret ederek, CHP'nin ekonomi ile ilgili hazırladığı 13 madd

GÜNDEM 13.09.2018 19:18:00 0
CHP

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve CHP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil dün Çerkezköy’de bazı ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler’i ziyaret eden vekillere CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Uğur Erem ve partililer de eşlik etti. 

“EKONOMİ DİBE VURDU”

Ziyarette konuşan CHP’li vekiller, parti olarak ekonomi ile ilgili 13 maddelik çözüm eylem önerisi hazırladıklarını belirterek bu konuda destek istedi. İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, sanayicilerin sıkıntılarını dinlemek ve çözüm bulmak  ve hazırladıkları eylem destek önerisine destek istemek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek “Şu an ekonomide çok ciddi yapısal sorunlar var buda iç siyasetten geliyor ve çürüme noktasındayız bunları bir önce değiştirmeliyiz. Ekonomi dibe vurdu.Ülke ekonomimizi düze çıkartmak için birlikte hareket etmek zorundayız” dedi. 

AYLAR ÖNCESİNDEN ‘GELİYORUM’ DEDİ

Ziyarette konuşan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler de “Sanayicimizin dövizle olan sözleşmeleri feshedilsin, TL’ye dönülsün deniliyor. Peki bu nasıl olacak? Şu anda zarar gören sanayicilerimiz var” dedi. Enerjiye yılbaşından bu yana yüzde 64 zam geldiğini söyleyen Sözdinler “Doğalgaza zam geldi. Girdi maliyetlerinin hepsi yükseldi. Eğer ekonomide yapısal tedbirler zamanında alınsaydı Bu gün kriz yaşanmazdı” dedi. Aylar öncesinden krizin ‘geliyorum’ diyerek sinyal verdiğini kaydeden Sözdinler, bu sorunun sadece AK Parti’nin değil herkesin sorunu olduğunu ve hep birlikte çözülmesi gerektiğini söyledi. 

“SANAYİCİ ÖNÜNÜ GÖREMİYOR”

ÇOSB olarak  Kapaklı’ya 100 yataklı bir devlet hastanesi yapmayı düşündüklerini kaydeden Sözdinler “Bu ekonomik sıkıntıda bunu yapmamız biraz zor, düze çıkmamız lazım.Biz çok sanayicimizin çekleri karşılıksız çıkıyor durum böyle olunca ödeme güçlüğü çekiliyor. Bu önceki krizlere benzemiyor. Sanayici önünü göremiyor. Önce üretim arttırılmalı. Komşu ülkelerle ilişkilerimizi düzeltmemiz lazım. Biz hiçbir ülke ile düşman değiliz. Sanayi kendini kurtarmak için işçi çıkarmalara başlarsa bu herkese yansıyacak ve herkes mağdur olacak” dedi. Ekonominin düze çıkması yönünde sanayicilerden alacakları donelerle bir çalışma yapacaklarını kaydeden Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de “Milli olmak lafla olmuyor. 3-5 yandaşın zengin olması değerlerimizin getiriye gitmesi değil.Tüm sektörlerin kalkınması lazım” dedi. Ziyaretin ardından CHP’li vekiller ve partililer Özel ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi’ni gezdiler. 

“ARAÇ İSTASYONU KURULMASINI İSTİYORUZ”

CHP’li vekiller ziyaretlerini Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ile sürdürdü. Ziyarette konuşan Oda Başkanı Mustafa As, “Şoför esnafının sıkıntıları çok. Korsan öğrenci taşımacılığı yapanlar da şoför esnafına büyük zarar veriyor. Çerkezköy’e bir Araç Muayene istasyonu kurulması konusunda da çalışmalarımız var. Ancak bir sonuç alamadık” dedi. Çerkezköy’de araç sayısının da her geçen gün arttığını kaydeden As, “Tekirdağ’da araç yoğunluğunun en fazla olduğu ilçeler Çorlu ve Çerkezköy. Biz de Çerkezköy, Kapaklı ya da Çorlu’ya bir istasyon kurulmasını istiyoruz” dedi. 

“DESTEK BEKLİYORUZ”

Her zaman şoför esnafının yanında olduklarını belirten CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de “Ülkemiz ekonomisi ürkütücü bir tablo sergiliyor. Genel merkezimiz tarafından ekonominin düzelmesi konusunda 13 maddelik çözüm eylem planı hazırlandı. Sizlerden bu konuda destek bekliyoruz” dedi. CHP’li milletvekili ve partililer saat 15:30’da da Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe’yi ziyaret etti. Ziyarette konuşan Candan Yüceer, “Ciddi bir borçlanma var, üretim yok, istihdam yok. Hava limanı yapılmış fakat uçak yok. Ekonominin kötü gidişat insanlarımızı mutsuz ediyor. Hiç kimse önünü göremiyor. Hiç bir kesim önünü göremiyor” dedi. 

LİMİTİ 100 BİN TL’YE DÜŞÜRDÜK

Ziyarette konuşan Kooperatif Başkanı Muzaffer Yaztepe de ekonomik krizi kendilerinin de hissettiğini belirterek “Krediler ağır gidiyor. Geri dönüşler yavaşladı. 200 bin TL’lik kredi limitimizi 100 bin TL’ye düşürdük. İleride şartlar daha da zorlaşırsa 50 bin TL’ye düşüreceğiz” dedi. 

İŞTE CHP’NİN 13 MADDELİK ÇÖZÜM EYLEM PLANI 

1-Devlette liyakat sistemi yeniden inşa edilmelidir. 2-Demokrasiye geçilmeli, hukukun üstünlüğü ve hukuk güvenliği sağlanmalıdır. 3-Merkez Bankası’nın bağımsızlığı sağlanmalıdır. 4-Akılcı bir dış kaynak yönetimine geçilmelidir. 5-Dolar esas alınarak yapılan ihaleler süratle Türk Lirası’na dönüştürülmelidir. 6-Kamu İhale Yasası değiştirilmelidir. 7-Sayıştay uluslararası standartlarda denetim yapmalıdır. 8-Bütçe disiplini sağlanmalıdır. 9-Dış politika 180 derece değişmelidir. 10-Geleceğimizi ipotek altına alan kontrolsüz borçlanmalardan kaçınılmalıdır. 11-Adaletsiz vergi politikası düzeltilmelidir. 12-Üretimi önceleyen bir planlama ve teşvik politikası yaşama geçirilmelidir. 13-Türkiye israftan kaçınmalı, tasarruf yapmalıdır.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU