Ferhat Göçer unutulmaz bir gece yaşattı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Trakya Bağbozumu ve Ekoloji Festivali'nin kapanış konserinde sahne alan Ferhat Göçer Tekirdağ sahilinde unutulmaz bir gece yaşattı.

GÜNDEM 11.09.2018 16:36:00 0
Ferhat Göçer unutulmaz bir gece yaşattı

Süleymanpaşa Sahil Mutlukent Çay Bahçesi yanında düzenlenen konserde on binin üzerinde kişiye performansını sergileyen Ferhat Göçer hayranlarından yoğun alkış aldı. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın eşi Belgin Eşkinat ile birlikte takip ettiği konser sonunda Eşkinat, Ferhat Göçer’e üzüm, pekmez ve bulama ikram etti.

 

"ÜZÜMÜMÜZE, BAĞIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ"

 

Sahnede konuşma yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Bir Tıp doktoru anca bu kadar iyi bir sanatçı olabilir. Biz 4 buçuk yıl önce bilimin, aklın ışığıyla Süleymanpaşalıların gücüyle, güzellikle, kültürle, sanatla süsleyerek bir yolculuğa çıktık. Çok şükür ki bugün bu kadar coşkulu bir kalabalığı, böyle bir enerjiyi yaratmanın mutluluğunu tattık. Buna vesile olduğunuz için ben size çok teşekkür ediyorum. Her zaman Tekirdağ’a bekliyorum" dedi. Sözlerine devam eden Eşkinat, "Bu sene bu festivalin dördüncüsü. Biz üzümün kutsal olduğuna inananlardanız. Üzümün bu topraklara çok yakıştığını, tarımsal üretim aracı olarak üzümün yeşermesi gerektiğini bilenlerdeniz. Yıllar önce 400 bin dönüm bağ olan bir yerde yaşıyoruz biz. Bugün her ne kadar 10’da 1’i kaldıysa da bu şehir yıllar boyunca dökme şarabını, üzümünü Fransa’ya gönderip şişelettirip Fransız şarabı diye dünyaya satmış bir şehir. Artık akıllanmanın zamanı geldi. Üzümümüze, bağımıza sahip çıkacağız. Tarıma sahip çıkacağız" dedi. 

"SÜLEYMANPAŞA BİR MARKA HALİNE GELDİ"

 

Süleymanpaşa'nın dış basında bir marka haline geldiğini dile getiren Eşkinat, "Dört senedir buraya uluslararası experler geliyor. Türkiye’nin tek şarap yarışmasını yapıyorlar. İç piyasaya veremiyoruz, serbest değil. Ama dış basında Süleymanpaşa bir marka haline geldi. Trakya bir marka haline geldi. İlk sene 1 altın madalya. İkinci sene 3 altın madalya. Üçüncü sene 9 altın madalya ve bu sene 13 altın madalya çıkardı buranın şarapları. Önümüzdeki hafta sizleri temsilen Amerika’ya Türk gününe gidiyorum. Türk gününde ikram edilecek olan şaraplar bu toprakların şarapları" dedi. Eşkinat’ın konuşmasının ardından Ferhat Göçer ile birlikte İzmir marşını söylerken İzmir marşı ile birlikte coşku doruğa çıktı.

Haber / Özge MERİÇ