Bu yolda hep birlikteyiz 

İçişleri Bakanlığı, 100 günlük eylem planı kapsamında "Bu yolda hep birlikteyiz" sloganıyla yeni bir süreç başlattı. Bu kapsamda Çerkezköy'de de İlçe Emniyet Müdürlüğ

GÜNDEM 11.09.2018 10:16:00 0
Bu yolda hep birlikteyiz 

 

100 günlük eylem planı kapsamında, emniyet kemeri kullanımının yaygınlaştırılması, seyir halinde cep telefonu kullanımı, aşırı hıza ilişkin yapılacak işlemlerle trafik kazalarını önleme planı hazırlanmasına ilişkin talimatlar il valiliklerine, emniyet müdürlüklerine ve jandarma komutanlıklarına gönderildi. İçişleri Bakanlığı tarafından 22 bin 490 trafik personeline ek olarak 230 bin emniyet ve 100 bin jandarma personelinin kampanyada denetim faaliyetlerinde görev alması için 81 il valiliğine talimat gönderilirken, 350 bin kolluk personeline konunun tebliğ edilerek, aktif olarak görev almalarının sağlanması istendi. 

ÇERKEZKÖY’DE DE DENETİM YAPILDI

İçişleri Bakanlığı’nın, 100 günlük eylem planı kapsamında başlattığı çalışma kapsamında Çerkezköy’de de İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, ilçede emniyet kemeri, cep telefonu ve aşırı hız konusunda denetim yaptı. Denetimlerde araçların ruhsatları ve sürücülerin ehliyetli olup olmadığı kontrol edilirken, sürücülerin seyir halindeyken emniyet kemeri takıp takmadığı, cep telefonu ile konuşup konuşmadığı da kontrol edildi. 

TÜM EMNİYET VE JANDARMA BİRİMLERİ GÖREVLENDİRİLDİ

Sürücüleri emniyet kemeri takmaları ve araç kullanırken cep telefonu ile konuşmamaları yönünde uyaran ekipler, kazalarının büyük bir çoğunluğunun aşırı hız nedeniyle meydana geldiğine dikkat çekerek, sürücüleri aşırı hız yapmamaları ve trafik kurallarına uymaları konusunda da uyardı. Vatandaşları kısa mesaj ile bilgilendiren İç İşleri Bakanlığı da tüm polis ve jandarma birimlerinin emniyet kemeri, cep telefonu ve tehlikeli araç kullanımı denetimlerinde görevlendirildiğini belirterek “Bu yolda hep birlikteyiz” dedi. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU