'Halk sağlığı için, her türlü imkan kullanılmalıdır'

AK Parti'den Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan Çerkezköylü iş adamı Yılmaz Erkılınç, Halk Sağlığı Haftası kapsamında Çerkezköyİlçe Sağlık

GÜNDEM 10.09.2018 19:44:00 0

Herkesin, topluma sağlık hizmeti veren doktorlara  minnet borcu olduğunu kaydeden Erkılınç, “Halk sağlığı; toplumun sağlık düzeyinin, var olan ve gelişebilecek sorunların, bu sorunların nedenlerinin ve toplumun sağlık gereksinmelerinin bilimsel teknikler kullanılarak saptanması açısından çok önemli” dedi.

 

HALKIN SAĞLIĞI İÇİN HER TÜRLÜ İMKAN KULLANILMALIDIR

 

Ülkemizde olduğu gibi, Türkiye mozaiği olan Çerkezköy’de de insanların sağlıklı yaşamak yerine sağlığını kaybettikten sonra sağlığını geri kazanmanın yollarını aradığını kaydeden Erkılınç “Oysa sosyal devlette devlet ve yerel yönetimler bireylerin ruhsal, bedensel ve sosyal sağlıkları için ellerinden gelen her türlü imkanı kullanmalıdırlar” dedi.

 

ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI

 

AK Parti hükümeti dönemlerinde koruyucu hekimlik başta olmak üzere hayata geçirilen aile hekimliği sistemi ile toplumun sağlıklı ve bilinçli yaşaması yönünde önemli adımlar atıldığını kaydeden Erkılınç “Gerek devlet hastanesi gerek İlçe Sağlık Müdürlüğü ve gerekse ilçemizin iki özel hastanesinin ilçedeki sağlık sektörüne sundukları kaliteli hizmetler maalesef hastalık sonrası hizmetlerdir. Oysaki toplumun ruhsal, bedensel hastalıklardan korunması için halk sağlığının yaygınlaşması ve hayat standardının yükselmesi, halk sağlığı çalışmalarının temelini oluşturmalıdır” dedi.

 

“TOPLUM BİLGİLENDİRİLMELİ VE BİLİNÇLENDİRİLMELİDİR”

 

Halk sağlığı konusunda toplumun da bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi gerektiğini kaydeden Erkılınç, vatandaşların AK Parti yönetimi ile birlikte aile hekimliği, aile sağlık merkezleri ve toplum sağlık merkezlerini tanıdığını belirtti. Erkılınç, sağlık personellerinin bireyin anne rahminden hayatının sonuna kadar olan tüm süreçte vatandaşın yanında olarak, vatandaşın yaşam standardı ile birlikte bedensel ve ruhsal standardını da yükselttiğini dile getirdi.

 

“AMAÇ BİREYİN SAĞLIKLI YAŞAMAYA DEVAM ETMESİNİ SAĞLAMAK”

 

3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla, toplumda sağlık bilincinin yükseltilerek koruyucu hekimliğin daha etkin sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi için tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de her yıl Eylül ayının ilk haftasının ‘Halk Sağlığı Haftası’ olarak kutlandığını kaydeden Erkılınç “Bu kutlamanın amacı halkımıza sağlığının önemini anlatmak ve halk sağlığını birey ve toplum olarak ele almaktır. Sağlık hizmetlerinin birinci amacı ve sağlık personellerinin temel sorumluluğu kişilerin sağlıklı yaşamaya devam etmelerini sağlamak ve hasta olmamaları için çalışmaktır” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU