Gençlik yıllarındaki arkadaşlarıyla 30 yıl sonra sahneye çıktı

Edirne Havsa'da 'Tarım Aletleri ve Hayvancılık Festivali'nin 18'incisi düzenlendi. Çeşitli etkinliklerle kutlanan festivalde Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, gençlik yıllarında beraber olduğu arkadaşlarıyla

GÜNDEM 10.09.2018 16:25:00 0
Gençlik yıllarındaki arkadaşlarıyla 30 yıl sonra sahneye çıktı

 

 

Havsa'da bu yıl 18'incisi düzenlenen 'Tarım Aletleri ve Hayvancılık Festivali', çeşitli etkinliklerle kutlandı. Gençlik yıllarında, arkadaşlarıyla halk oyunları oynayan Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, festival kapsamında yaklaşık 30 yıl sonra aynı arkadaşlarıyla halk oyunları gösterisi yaptı. Halk oyunları kıyafetlerini giyen Tekin ile arkadaşlarının oluşturduğu 50 yaş üzeri halk oyunları ekibinin gösterisi büyük beğeni topladı.

"YÜREĞİMİZDE HALEN HALK OYUNLARI SEVGİSİ VAR"

Uzun süre alkışlanan gösteride konuşan Oğuz Tekin, "Biz belediye olarak 9 yılda yaklaşık 500'e yakın çocuğumuzu ve gencimizi yetiştirdik. Onlar da bu halk oyunlarını gönülden yaptılar, dereceler aldılar ve bizleri temsil ettiler. Tüm ekiplerimize ve siz değerli ailelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biz de gençken bu sahnedeki arkadaşlarımızla Havsa'da halk oyunları oynamıştık. Yaklaşık 30 yıl sonra yeniden bir nostalji yapalım dedik ve karşınıza çıktık. Aramızda okul müdürü de iş adamı da var. Ama hepimizin yüreğinde halen bu halk oyunları sevgisi var. Ben tüm arkadaşlarıma ve ailelerine teşekkür ediyorum" dedi.

BENİM İÇİN SÜRPRİZ OLDU

Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, sahnede halk oyunları gösterisi yaparken, oğlu Mehmet Yılmaz Tekin ise darbuka çalarak, babasına destek verdi. Oğlunun darbuka çaldığından habersiz oynayan Tekin, "Oğlumla aynı sahneyi paylaşmak çok güzel bir duygu. Oğlumun darbuka çaldığını fark etmedim. Benim için sürpriz oldu" diye konuştu. Müzisyen Mehmet Yılmaz Tekin ise "Genelde babalar çalar, oğullar oynar ama bu akşam tersi oldu. Müzisyen ağabeylerim, bana 'Babana sürpriz hazırlayalım' dedi. Ben de kabul ettim. Çok güzel bir anı oldu" dedi. 
Haber / Gülveren ALTUNOĞLU