Meclis, komisyon raporlarını görüştü

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapılan Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısının ikinci oturumunda komisyon raporları görüşülerek karara bağlandı.

SİYASET 5.09.2018 17:06:00 0
Meclis, komisyon raporlarını görüştü

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapılan Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısının ikinci oturumunda komisyon raporları görüşülerek karara bağlandı.

 

 

 

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı Olağan Toplantısı’nın ikinci oturumu dün saat 15:00’da Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapıldı.

KALEMLER ARASI 24 MİLYON LİRA AKTARMA

Açılış ve yoklama ile başlayan toplantıda ilk olarak aktarma yapılması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü. Komisyonun 2018 Mali Yılı bütçesinde bütçe kalemleri arasında 24 milyon TL aktarma yapılmasına ilişkin tavsiye kararı meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi.

DİĞER PROJE VE YATIRIMLARDA KULLANILACAK

İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 09.08.2018 gün ve 1204 sayılı 2016/91 sayılı Meclis kararı hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşülürken, komisyonun TEDES Projesi nedeni ile Vakıfbank’tan çekilen fakat proje hayata geçirilmediği için kullanılmayan 5 milyon 500 bin TL’nin Belediye’nin diğer proje ve yatırımlarda kullanılmasına ilişkin tavsiye kararı meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi.

İFRAZ VE TEVHİD HARÇLARI BELİRLENDİ

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 6 adet Belediye hisse satışı talebi ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşülerek, ilgili gündem maddesi komisyonun görüşü doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi. Plan ve Proje Müdürlüğü’nün tarlalarda ifraz ve tevhid harçlarının belirlenmesi talebine ilişkin Tarife Komisyonu raporunun da görüşüldüğü toplantıda tarımsal amaçlı arazilerde alınacak ifraz ve tevhid harcının  imarlı arazilerden alınan harcın yüzde 50’si olması oybirliği ile kabul edildi.

OY ÇOKLUĞU İLE MECLİSTEN GEÇTİ

Ahmet Akıncı ve hissedarlarının 455 ada ve çevresine ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği hakkındaki dilekçesi ise İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda oybirliği ile reddedilirken, Kızılpınar İmar Planı değişikliği ve ilavesi hakkındaki yazı da, İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda AK Parti grubunun red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

AK PARTİ ÇEKİMSER KALDI

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Kent Estetik Komisyonu hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda oy çokluğu ile kabul edilirken, AK Parti grubunu çekimser kaldı. Toplantının son gündem maddesinde de Zabıta Müdürlüğü’nün Kapalı Pazar Yeri devir bedel tespiti hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek Kapalı Pazar Yeri devir bedelinin metresi 10 bin TL olmasına oy birliği ile karar verildi.

Haber / Özge MERİÇ