Çeltik tarla günü etkinliği düzenlendi

Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından ''Çeltik Tarla Günü'' etkinliği düzenlendi. Etkinlikte katılımcılara 40 farklı çeltikten yapılan pilavlar ikram edildi.

GÜNDEM 5.09.2018 16:38:00 0
Çeltik tarla günü etkinliği düzenlendi

 

Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü  tarafından ‘’Çeltik Tarla Günü’’ etkinliği düzenlendi. Etkinlikte katılımcılara 40 farklı çeltikten yapılan pilavlar ikram edildi.

 

 

Etkinliğe Edirne Valisi Günay Özdemir, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu ile davetliler ve çiftçiler katıldı. Etkinlik ve yapılan çalışmalar hakkında Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Adnan Tülek’ten bilgiler alan Vali Günay Özdemir; “Edirne ve Trakya, tarımsal faaliyetler konusunda yeniliklere açık, yeni çeltik ürünlerin denendiği ve toplumsal olarak kabul edilen bir bölgemiz” dedi.

“FARKLI İŞ FAALİYETLERİNE DEVAM EDECEĞİZ”

 Gelecek yıllarda enstitüde farklı iş faaliyetlerine devam edeceklerini kaydeden Özdemir “Geçen günlerde lavanta ile ilgili bir çalışma yapıldığı ve bölgemiz için lavanta yağının da önemli bir gelir kaynağı olabileceği ve bununda kozmetik sanayinden farklı alanlara kadar değişik şekillerde kullanıldığı ve ekonomik olarak da getiri sağladığı toplumumuz için güzel bir örnek. Gelecek yıllarda bilim adamlarımızla, çiftçimizle, üniversitemizle birçok gelişmelere imza atacağız” dedi. Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü bahçesinde düzenlenen ‘’Çeltik Tarla Günü’’ etkinliğinin sonunda 40 farklı çeltik çeşidinden yapılan ekmek ve pilav katılımcılara ikram edildi.

Haber / Yakup KARATEPE