Birincilik ödülünü "Ali" adlı eser kazandı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu kapsamında yapılan Genç Bisanthe Umut Veren Heykeltıraş Yarışması sonuçları belli oldu. Yarışm

GÜNDEM 4.09.2018 18:18:00 0
Birincilik ödülünü "Ali" adlı eser kazandı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlen yarışmaya, Güzel Sanatlar Fakültelerinin Heykel Bölümlerinde okuyan genç heykeltıraşlar, serbest konulu, taş, ağaç ve metal malzemelerden oluşan eserleri ile katıldı.

 

SEVDA KOCATEPE BİRİNCİ OLDU

 

Son iki yıl içinde eser sahiplerinin ürettiği ve daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış, sergilenmemiş eserleri ile mücadele ettiği Genç Bisanthe Umut Veren Heykeltıraş Heykel Yarışması’nda jüri tarafından tüm eserler değerlendirilirken birincilik ödülünü Dokuz Eylül Üniversitesi’nden “Ali” adlı eseri ile Sevda Kocatepe kazandı.

 

ÖDÜL TÖRENİ 26 EYLÜL'DE DÜZENLENECEK

 

4. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu kapsamında düzenlenen yarışmanın ödül töreni 26 Eylül’de sempozyumun kapanış etkinliğinde yapılacağı belirtildi. Dereceye giren isimler ve eserler şu şekilde belirtildi;1.lik ödülünü Dokuz Eylül Üniversitesi Sevda Kocatepe "Ali" adlı eseri ile kazandı. 2.lik ödülünü Anadolu Üniversitesi'nden İlayda Kepez "Geyik" isimli eseri ile kazanırken, 3.lük ödülünü ise Kocaeli Üniversitesi'nden Bahadır Hızol "Torso" adlı eseri ile kazandı. Mansiyon ödülünü Anadolu Üniversitesi'nden Ayberk Yıldırım "Yelken" isimli eseri ve kazanırken Mimar Sinan G.S. Üniversitesi'nden Işıl ÖZSAKABAŞI "Palto" isimli eseri ile kazandı. Jüri Özel Ödülü ise Trakya Üniversitesi'nden Serghei GULPEA "Dionysos'un Tohumu" isimli eseri ile kazandı.

 

Haber / Özge MERİÇ