'Zafer' için pedal çevirdiler

Çerkezköy Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Bisiklet Şenliği'nin bu yıl 4'üncüsü, Uçurtma Şenliği'nin ise 3'üncüsü düzenlendi. Şenlikte Çerkezköy Belediye

GÜNDEM 2.09.2018 20:04:00 0

 

Çerkezköy Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Bisiklet Şenliği’nin bu yıl 4’üncüsü, Uçurtma Şenliği’nin ise 3’üncüsü düzenlendi. Şenlikte Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve bin bisiklet tutkunu zafer için pedal çevirdi. Bisiklet Festivalinin ardından Kuşbahçe’de düzenlenen Uçurtma Şenliği’ne de katılım yoğun oldu. Başkan Akay da çocukları ile birlikte uçurtma uçururken, rengarenk uçurtmalar Çerkezköy semalarında renk cümbüşü oluşturdu.

 

 

Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen Bisiklet Şenliği’nde bin bisiklet tutkunu 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla pedal çevirdi. Saat 16:00’da Cumhuriyet Meydanı Belediye Binası önünde start alan Bisiklet Şenliği Kuşbahçe mevkiinde son bulurken, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da festivale 4 yaşındaki kızı Damla ile birlikte katıldı. Festivalde Belediye Başkanı Vahap Akay ve bin bisiklet tutkunu Uçurtma Şenliği’nin yapılacağı Kuşbahçe Mevkii’ne kadar yaklaşık 10 kilometre pedal çevirdi. Başkan Akay, bisikletin üstünde selfie çekerek anı ölümsüzleştirdi.

UÇURTMA ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

Bisiklet Festivali’nin ardından saat 17:00’da da Kuşbahçe mevkiinde Uçurtma Şenliği düzenlendi. Şenliğe Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve eşi Güliz Akay’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, Belediye Meclisi Üyeleri, belediye birim müdürleri, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahallesi Muhtarı Tahsin Akgün ve mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

ÇERKEZKÖY SEMALARI UÇURTMALARLA RENKLENDİ

Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Uçurtma Şenliği’ne katılan çocuklara ve vatandaşlara 3 bin adet uçurtma dağıtıldı. Uçurtmalarını alan vatandaşlar aileleri ile birlikte uçurtmalarını uçururken, Çerkezköy semaları uçurtmalarla renklendi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da ailesi ve çocukları ile birlikte uçurtma uçurdu. Vatandaşlarla birlikte uçurtma uçurmanın coşkusunu yaşayan Akay, vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektirdi.

SUCUK EKMEK İKRAM EDİLDİ

Belediye tarafından düzenlenen etkinliğe katılan vatandaşlara sucuk ekmek ve ayran ikram edildi. Festivale katılan Çerkezköylüler akşam saatlerine kadar uçurtma uçurarak unutulmaz bir gün yaşadı.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU