'Herkese görev düşüyor'

Sendikalarının son günlerde ülkemize yönelik olarak yapılan ekonomik saldırılara karşı alınabilecek önlemler paketini geçtiğimiz günlerde kamuoyuna açıkladığını belirten Türk Tarım Orman

GÜNDEM 30.08.2018 18:08:00 0

Milletimizi yerli malı ve Türk lirasını kullanmaya davet ettiklerini belirten Türk Tarım Orman-Sen Trakya Şube Başkanı Turgay Kıran “Buna göre yerli üretimi ve tüketimi desteklemek adına, tamamı ülkemizde üretilen ürünler başta olmak üzere, bütün yerli ürünler üzerindeki ÖTV oranlarının yüzde 50'den başlamak üzere yerlilik oranına bağlı olarak kademeli şekilde düşürülmesini teklif ediyoruz” dedi.

 

MİLLİ EKONOMİK MODELLE  BOŞA ÇIKARILACAK

 

Türkiye Kamu-Sen olarak döviz kuru üzerinden ülkemize yapılmak istenilen bu ekonomik operasyonun, milli ekonomik bir modelle boşa çıkarılacağına inandıklarını kaydeden Kıran “Bu noktada mücadelemizin baş unsurunu yurtiçinde Türk Lirası kullanmak, yerli malı tüketmek, yerli üretimi desteklemek ve kendi kendine yeten bir ülke olmak şeklinde tanımlayabiliriz” dedi.

 

REÇETESİ TOPYEKUN MİLLİ OLMAK

 

En kısa zamanda bütün danışma mekanizmaları toplanarak milli bir ekonomik mutabakatın sağlanması ve burada alınacak kararlara göre hareket edilmesi gerektiğine inandıklarını kaydeden Kıran “Ülkemizin, yaşanan bu saldırılardan en az zararla çıkması için herkese görevler düştüğünü görmekteyiz. Önerilerimiz toplumun her kesimi ilgilendiriyor. Saldırıyı defetmenin reçetesi ise hazırlanacak milli program çerçevesinde, bilinçte ve eylemde topyekun milli olmaktır” dedi.

 

Haber / Yakup KARATEPE