Yeni sesler aranıyor

Edirne Belediye Başkanlığı bünyesinde çocukların müziğe ilk adımlarını atmalarını sağlamak amacıyla oluşturduğu Belediye Çocuk Korosu ile Türk Halk Müziği Korosu yeni sesler arıyor.

GÜNDEM 30.08.2018 17:54:00 0
Yeni sesler aranıyor

Edirne Belediyesi’nin Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında miniklerin müziğe ilk adımlarını atmalarını sağlamak amacıyla oluşturduğu Belediye Çocuk Korosu’nun seçmeleri için başvurular başladı.

 

BAŞVURULAR BAŞLADI

 

06-13 yaş aralığında, iyi bir müzik kulağına sahip olan çocuklar, seçmelere katılabilmeleri için 30 Eylül Pazar Günü’ne kadar başvuruda bulunabilir. Seçmelerin 30 Eylül Pazar Günü 14.00 ile 16.00 saatleri arasında Şükrüpaşa Mahallesi’nde bulunan Edirne Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirileceğini ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Kültür ve sanat şehri kentimizde çocuklarımızın sanata ilk adımı atması bizim için çok önemli. Çocuklarımızın ileriki yaşamını olumlu etkilemek, onları müzikle, sanatla tanıştırmak istiyoruz” dedi.

 

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ’NE YAPILACAK

 

Gürkan, koro seçmelerine katılmak isteyen çocukların aileleri ile birlikte başvurularını, nüfus cüzdan fotokopileri ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne yapabileceklerini söyledi.

 

THM KORİST SEÇMELERİ

 

Belediye bünyesinde oluşturulan ve Edirne Halkı’na ücretsiz olarak bugüne kadar verdiği onlarca konserle büyük beğeni toplayan Türk Halk Müziği Korosu’na da yeni sesler aradıklarını belirten Başkan Gürkan, “Korist seçmeleri de 30 Eylül Pazar Günü Saat: 14.00 ile 16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Korist seçmelerine katılmak isteyen müzikseverlerimizin Edirne Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne başvurabilir. Türk Halk Müziği’ne gönül veren ses ve saz sanatçılarımızı seçmelere davet ediyoruz ” dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ