THK 24 bin 542 lira gelir elde etti

Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi, Kurban Bayramı'nda topladığı kurban derilerinden 24 bin 542 lira gelir elde etti. Geçtiğimiz yıl kurban derilerinden 18 bin 825 lira gelir elde ettiklerini anımsatan Şube Ba

GÜNDEM 28.08.2018 18:05:00 0
THK 24 bin 542 lira gelir elde etti

 

 

Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi, Kurban Bayramı’nda topladığı kurban derilerinden 24 bin 542 lira gelir elde etti. Geçtiğimiz yıl kurban derilerinden 18 bin 825 lira gelir elde ettiklerini anımsatan Şube Başkanı Mustafa Zümbül “Bu yıl bayramda 2 gün çalışmamıza rağmen gelirimizi geçen yıla göre 7 bin lira artırdık” diyerek kurban derilerini Türk Hava Kurumu’na bağışlayan vatandaşlara teşekkür etti.

 

 

Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, bu yıl kurban bayramında yürüttükleri kurban derisi toplama çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.

“ZORUNLU OLARAK SON VERDİK”

Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi olarak kurban derisi toplama çalışmalarını tamamladıklarını söyleyen Zümbül “Kurban Derisi toplama çalışmalarını her yıl 3 ya da 4 gün sürdürüyorduk. Havaların sıcak olması ve bayramın 2’nci günü derilerin bozulmaya başlamış olması nedeniyle, derileri pazarlık usulü ile sattığımız müteahhit kurban derisi alımını durdurduğundan maalesef ki Çerkezköy ve Kapaklı’da yürüttüğümüz kurban derisi toplama çalışmalarına bayramın 2’nci günü zorunlu olarak son verdik” dedi.

7 BİN LİRALIK ARTIŞ

Çerkezköy Şubesi olarak Çerkezköy ve Kapaklı’dan toplanan bin 397 adet koyun derisinden 4 bin 191 lira, 179 adet keçi derisinden 716 lira, 187 adet sığır derisinden de 19 bin 635 lira olmak üzere toplam 24 bin 542 lira gelir elde ettiklerini kaydeden Mustafa Zümbül “2017 yılında kurban derilerinden elde ettiğimiz gelir 18 bin 825 liraydı. Bu yıl sadece 2 gün çalışmamıza rağmen gelirimizde 7 bin lira gibi bir artış oldu. Bu rakam, hava muhalefeti ve bayram süresinin uzun olmasına rağmen 2 günde iyi bir çalışma yapmamızın ürünüdür” bilgisini verdi.

“19 KİŞİLİK EKİBİMİZ ÖZVERİLİ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞTI”

Kurban derisi toplama çalışmalarına Çerkezköy Belediyesi’nin 5, Kapaklı Belediyesi’nin de 3 araçla destek verdiğini söyleyen Zümbül “Bayramda 2 gün boyunca 19 kişilik toplama ekibimiz özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürdü. Kurban derisi toplama çalışmalarını belediye meydanında, mezbahanede, toplu kesim yerlerinde ve gezici araçlarımızla yürüttük. Çalışmalarımıza destek veren Çerkezköy ve Kapaklı kaymakamlarımız ile belediye başkanlarımıza, çalışan ekibimize, kurban derilerini Türk Hava Kurumu’na bağışlayan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu çalışma 4 gün olsaydı 15 bin lira gibi bir gelir daha elde ederdik. Şube dışı yaşanan gelişmeden dolayı çalışmalarımızı 2’nci günün ardından sonlandırmak zorunda kaldık” dedi.

“BAZI DERİLER BOZULDUĞU İÇİN ALAMADIK”

Şube başkanı olarak sevinç ve üzüntüyü bir arada yaşadığını dile getiren Mustafa Zümbül, “Geçen yıla göre gelirlerimizi artırdığımız için sevinçliyim. Ama bazı vatandaşlarımız kurban derilerini tuzlamadan getirdiler, deriler bozulduğu için teslim alamadık. Bu nedenle de üzüntü duydum. Önümüzdeki yıllarda vatandaşlarımız kurban derilerini tuzlayarak ulaştırırsa daha iyi katkı yapmış olacağız” dedi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU