"Çalışıyoruz, çalışmaya devam ediyoruz"

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Cumhuriyet Halk Partisi Ergene İlçe Örgütü'nün danışma toplantısına katıldı. Ergene Ulaş Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıda Ergene Belediyesinin 4 y?

GÜNDEM 27.08.2018 19:02:00 0
"Çalışıyoruz, çalışmaya devam ediyoruz"

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel yapmış olduğu konuşmasında, "Halkımız bizi göreve getirdiği günden beri var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

 

"4 BİN VATANDAŞIMIZA İŞ BULDUK"

 

Bu güne kadar 4 bin vatandaşa iş bulduklarını dile getiren Yüksel, "Bugüne kadar 4 bin vatandaşımıza iş bulma, aş bulma imkanı sağladık. Bizler bu zamana kadar 5 bin vatandaşımızı evinden aldık hastaneye götürdük tedavisini yaptırdık ve hastaneden alıp tekrar evine hastamızı bıraktık. Bu güne kadar evde yatan hastalarımıza 20 adet hasta yatağı teslim ettik, yine 22 bin 800 adet hasta bezi temin ettik, engelli vatandaşlarımıza 121 adet akülü aracı teslim ettik, yine 38 adet tekerlekli sandalye aracını engelli vatandaşlarımıza kazandırdık. İlçemizde 1000 bebeğimize hoş geldin paketi teslim ettik, 20 bin 000 üzerinde bebek bezini ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırdık. Seçimde söz verdiğimiz gibi bölgemizde Kızılcıklı Mahmut Pehlivan güreşlerini yaşatacağız dedik ve 5 yıldır bu güreşlerimizi ata sporumuzu Ergenemizde düzenliyoruz. Aynı paralelde sünnet şölenlerimiz var bu şölenlerimizde bin çocuğumuzu sünnet ettirdik” dedi.

 

"OKULUMUZU HİZMETE AÇTIK"

 

Ergene’de, eğitime de destek olduklarını belirten Yüksel, "Büyükşehir Belediyemiz 11 ilçeye 11 okul projesini gerçekleştirdi. Sizlerde biliyorsunuz Sağlık Mahallemizde 24 derslikli okulumuzu hep birlikte hizmete açtık. Bunlar büyük projeler büyük yatırımlar bizlerinde İlçe belediyesi olarak iki tip eğitim projesi var, bu yıl inşallah 3-6 yaş okula ön hazırlık olan kreşimizi hep beraber açacağız, Yeşiltepe mahallemizde bu birinci projemiz bitmek üzere adını da Tren kazasında rahmetli olan Beren bebeğimizin ismini koyarak onunda adını Ergenemizde yaşatacağız. İkinci projemizde Ulaş mahallemizde olacak. Eğitime desteğimiz devam ediyor, devam etmekte çünkü çocuklar bizim, onlar bizim geleceğimiz biz onlara destek olmak zorundayız. Göreve geldiğimiz günden itibaren okullarımızda ki çocuklarımıza 2 bin 526 adet çanta, kırtasiye malzemesi ücretsiz olarak öğrencilerimize dağıttık" dedi.

 

"500 ÇOCUĞUMUZ KURS İMKANI SAĞLANDI"

 

Yüksel, "Bu sene 10 Ocak tarihinde Velimeşe mahallemizde kapalı spor salonumuzu ve Naim Süleymanoğlu Spor tesisini gençlerimizin hizmetine açtık. Bu sene orada 500 çocuğumuza kurs imkanı sağlandı ve her yıl bu kurslarımız devam da edecek. Yine biliyorsunuz profesyonel ligde bizi temsil eden bir takımımız var. Bu takımımız oyuncuları içim 25 odalı adeta bir oteli andıran çok güzel bir tesisi hizmete sunduk. Bu takımımız geçen sene futbol müsabakalarını dışarda oynamak zorunda kalmıştı çünkü sahamız yetersizdi bu sene sahamızın ihalesini yapıp bin 500 kişi kapasiteli yeni bir tribün oluşturuldu” dedi.

 

"DÜĞÜN SALONUMUZ HALKIMIZA HİZMET VERİYOR"

 

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, "500 kişilik düğün salonumuz şu anda Pınarbaşı mahallemizde halkımıza hizmet vermektedir. Düğün salonumuzun yanında çok güzel bir sosyal tesis, çocuklarımız için oyun parkı gençlerimiz içinde yine buraya çok güzel bir basketbol sahası inşa ettik. Aynı projenin ikincisi Allah kısmet ederse Kırkgöz mahallemizde, 29 Ağustosta bu projenin de açılışını yapıp burasını da hizmete sokacağız. Üçüncü çok amaçlı düğün salonu projemiz de Esenler Mahallemizde olacak. Ergene Belediyesi Mahalle muhtarlarının da yanında oldu beş tane mahalle muhtarımızın muhtarlık binası yoktu onlara yeni muhtarlık binaları yaptık ve teslim ettik" dedi.

 

"DEVAM EDEN PTOJELERİMİZ VAR"

 

Yüksel, "Ergene Belediyemizin çeşitli mahallelerinde 888 bin metre kare parke taş, 22.5 kilo metre asfalt yol yaptık, dediğim gibi bunların hepsi Ergene Belediyesinin kendi bütçesiyle kendi imkanları ile yapıldı. Ergene bünyesinde 100 kilo metre yol yaptık. Şu anda devam eden projelerimiz de var Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte çalışıyoruz, Ergenemizin girişinde Kültür Merkezi projemiz devam ediyor, yine bir çok ilçemizde olmayan Ergene ilçemize olan çok güzel bir sosyal projemiz olan Marmaracık Mahallemizde gölün kenarında, mesire alanının hemen yanında çok güzel bir sosyal tesis projemiz var vatandaşlarımızın hafta sonu burada güzel vakit geçirmelerini sağlayacak olan bu projemizi de halkımız ile birlikte hizmete açacağız. Bir ilçenin 20 yılda yapamadığını biz 4 yıla sığdırdık" dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU