'Hedef marka olmak'

Ortalama her gün 4 bin 500-5 bin hastaya şifa olmaya çalışan Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde sıra almak için gece yarısı kuyruğa girme dönemi sona eriyor. Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde göreve

GÜNDEM 27.08.2018 10:23:00 0

Ortalama her gün 4 bin 500-5 bin hastaya şifa olmaya çalışan Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde sıra almak için gece yarısı kuyruğa girme dönemi sona eriyor. Önceden gece saat 04:00’da sıra verilmeye başlanırken, artık saat 06:30’dan itibaren sıra alınabiliyor.

 

“SIRA KALMAZ DÜŞÜNCESİNİ AKILLARDAN ÇIKARIYORUZ”

 

Zaman zaman gece yarısı hastaneye gelip sıra almak için bekleyen hastalarla tek tek konuştuğunu, tüm sorunları not ettiğini belirten Başhekim Yrd. Doç. Dr. Fergan Genç, “Hastanemize günlük 4 bin 500-5 bin hasta geliyor. Veznelerden saat 06:30’da sıra verilmeye başlanıyor. Muayene olmak isteyen hastalar sabah 06:30’da hastaneye gelecek sırasını alıyor ve muayene oluyor. Sıra kalmaz düşüncesini hastalarımızın aklından çıkarıyoruz. Şuanda veznelerimiz saat 06:30’da sıra vermeye başlıyor. Bayramdan sonra bunu 07:30-08:00’a çekeceğiz. Vatandaşlarımızın sıra almak için gece yarısında gelmesine gerek yok” dedi. Polikliniklerin saat 09:00’da açıldığını kaydeden Başhekim Genç “Vatandaşlarımız sıra aldıktan sonra hastanede beklemesin diye saati 07:30-08:00’a çekeceğiz” dedi.

 

KADIN DOĞUMA KADIN DOKTOR ATANDI

 

Yoğun bakımda 16 tane yatak olduğunu ve  bunların hep dolu olduğunu kaydeden Genç, hastanede 64 uzman ve 13 pratisyen hekimin görev yaptığını dile getirdi. Psikiyatri ve nörolojinin yoğun olduğunu ve bu polikliniklerde 2’şer doktorun görev yaptığını kaydeden Genç, “Şuanda kadın doğumda erkek doktorlarımız var. 1 ay sonra bayan bir doktorumuz gelecek, ataması yapıldı” dedi.

 

MR’A 20 DAKİKADA BİR SIRA VERİLİYOR

 

Hastanede 55 muayene odasının olduğunu ve odaların yetersiz kaldığını dile getiren Genç “Hastanemize 1.seviye yoğun bakım yapıyoruz. Bayramdan sonra hizmete alacağız. Hastanede ayrıca muayene için 12 oda oluşturuldu. MR’a 20 dakikada bir sıra var. 24 saat hizmet veriyor. MR’da 0 gündeyiz. Hasta geldiği gün görüntülemesi yapılıyor” dedi.

 

MESAİ DIŞI POLİKLİNİK HİZMETİ VERİLİYOR

 

Dahiliye, Genel Cerrahi ve Çocuk Polikliniklerinin mesai saatleri dışında hafta içi her gün saat 23:00’a kadar, hafta sonu da 14:00-23:00 saatleri arasında poliklinik hizmeti verdiğini dile getiren Genç “Pazar günü çocuğu hastalanan ailelerin çocuğunu hastaneye getirmek için pazartesi gününü beklemelerine gerek yok. Cildiye uzmanımız Abdullah Ahmad, Ağustos ayı başından beri hafta içi 17:00-21:00 saatleri arasında poliklinik hizmeti veriyor. Kulak Burun Boğaz polikliniğinde de hafta içi saat 21:00’a kadar mesai dışı poliklinik hizmeti veriliyor. Bu sistem, 909 kamu hastanesinin bulunduğu ülkemizde yaklaşık 30 hastanede uygulanıyor. Çerkezköy Devlet Hastanesi de bunlardan biri” bilgisini verdi.

 

HAFTANIN 2 GÜNÜ HİZMET

 

Ortopedi ve Göz polikliniklerinde de haftada 2 gün 17:00-21:00 saatleri arasında mesai dışı poliklinik hizmeti verildiğini kaydeden Genç “Doktor sayımız arttıkça bu polikliniklerde de mesai dışı poliklinik hizmetini 5 güne çıkaracağız” dedi.

 

TRAKYA’DA EN FAZLA DOĞUM YAPILAN HASTANEYİZ

 

Hedeflerinin bazı alanlarda Çerkezköy Devlet Hastanesi’ni marka haline getirmek olduğunu kaydeden Genç, “Trakya’da en fazla doğum yapılan hastaneyiz. 11 yataklı yeni doğan yoğun bakımımız var. Bebek dostu olan hastanemiz Türkiye Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanlığı tarafından başlatılan ve yürütülen Anne Dostu Hastane programı kapsamında ‘Anne Dostu Hastane’ ünvanını da aldı. Yeni doğanı daha aktif hale getireceğiz. Trakya’da 2 tane anne ve bebek dostu hastane var. Bunlardan biri biziz, diğeri de Çorlu Devlet Hastanesi” dedi.

 

HAFTANIN 3 GÜNÜ HEYET OLACAK

 

Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde göreve başladığında heyetin sadece Salı günü toplandığını anımsatan Fergan Genç “Şubat ayında, Ağustos’un 9’una gün vermişlerdi. Şimdi haftanın 2 günü heyet var. 1 Eylül’den itibaren haftada 3 güne çıkaracağız. Heyet için bölge dışından da gelen çok hastamız oluyor” bilgisini verdi.

 

ÇATI DÜZENLEMESİ VE HOBİ BAHÇELERİ PROJESİ

 

B grubu hastanenin A2 grubuna yükseldiğini dile getiren Başhekim Yrd. Doç. Dr. Fergan Genç, personeller ve hasta yakınları için hayata geçirmeyi planladıkları çatı düzenlemesi ve hobi bahçeleri projesi ile ilgili de bilgi verdi. 32 bin 700 metrekare kapalı alana sahip Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin çatısında hasta ve hasta yakınları için 5 bin 300 metrekare, personel için de bin 235 metrekare alanda çatı düzenlemesi ve hobi bahçesi projesini hayata geçireceklerini ifade eden Genç, “625 metrekare de yürüyüş alanı olacak” bilgisini verdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU