Çinli geline Türk düğünü

Edirne Uzunköprü'de bulunan Karaağaç Mahallesi'nde Çinli gelin Sandra Pinto için Türk geleneklerine uygun bir kına gecesi yapıldı.

GÜNDEM 26.08.2018 13:44:00 0
Çinli geline Türk düğünü

 

 

Edirne Uzunköprü'de bulunan Karaağaç Mahallesi'nde Çinli gelin Sandra Pinto için Türk geleneklerine uygun bir kına gecesi yapıldı.

Berk Barlas (29), çalışmak için gittiği Çin'de tanıştığı Sandra Pinto (27) ile Edirne'de evlendi. Çinli gelin Sandra Pinto için Türk geleneklerine uygun bir kına gecesi yapılırken, çift düğünlerinden önce zeybek oynayarak, Roman havası ile gönüllerince eğlendi.

EVLİLİK KARARI ALDILAR


Edirne Uzunköprü'de yaşayan Berk Barlas, 7 yıl önce aşçı olarak çalışmak için Hong Kong'a gitti. Çin'e bağlı özel yönetim bölgesi olan Hong Kong'da bir İtalyan restoranında aşçı olarak çalışan Barlas, 3 yıl önce Çinli Sandra Pinto ile tanıştı. Bir arkadaşının doğum gününde tanışan ve arkadaşlıklarını sosyal medya üzerinden sürdüren Sandra Pinto ve Berk Barlas bir süre sonra evlilik kararı aldı. Geçen ay Makao adasında evlenen ve orada resmi nikah yapan çift, Türkiye'ye dönerek düğünlerini Edirne'de yaptı. Çinli gelin Sandra Pinto'ya Uzunköprü'de Trakya geleneklerine göre kına gecesi yapılırken, ardından Edirne'de ise düğünleri yapıldı.

NİKAHLARI MİZANSEN KIYILDI

Edirne, Karaağaç Mahallesi'nde düzenlenen düğüne Çin'den Sandra Pinto'nun annesi Violeta, babası Jose Pinto ile yakın arkadaşları geldi. Pinto çifti, Berk Barlas'ın annesi Gönül, babası Ayhan Barlas ile birlikte misafirleri kapıda karşıladı. Gelin Sandra Pinto, düğüne gelen aile büyüklerinin elini öptü. Ardından tiyatro oyuncusu ve komedyen Umut Avcı, nikah cübbesi giyerek mizansen nikahlarını kıydı. Nikahın ardından Sandra'nın Çin'den gelen arkadaşları düğün bahçesinde gösteri yaparak çifti kutladı. Gelin Sandra danslarda onlara eşlik etti.

 

ZEYBEK OYNAYIP ROMAN HAVASI İLE EĞLENDİLER


Pasta kesilmesinin ardından Sandra Pinto ve Berk Barlas çifti zeybek oynarken Roman Halk Dansları topluluğu roman havalarında göbek atarak gösteri yaptı. Ardından piste çıkan Sandra ve Berk çifti, Roman havalarında göbek atıp yakınlarıyla birlikte gönüllerince eğlendi. Türk geleneklerine göre evlenmekten dolayı çok mutlu olduğunu belirten Avukat olan Sandra Pinto, "Türk kültürü muhteşem ve yoğun bir kültür. Türkiye'yi çok beğendim, şu anda çok mutluyuz. Baklava tatlısını çok seviyorum, özellikle Antep fıstıklı olanını seviyorum" dedi. Çift, evlendikten sonra Makao adasında yaşamaya devam edeceklerini kaydetti.

Haber / Yakup KARATEPE