'Değerlerimizi yaşatmak istiyoruz'

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, belediye tarafından düzenlenen kahvaltıda vatandaşlarla bir araya geldi. Kahvaltıya katılan Atatürk Mahallesi sakinlerinden Şükran Erteke, cenaze masraflarının belediye t

GÜNDEM 24.08.2018 15:02:00 0

Acısı olan insanın acısını azaltmak için ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Belediye Başkanı Murat Gerenli “Popülist politikalar yüzünden biz bazı değerlerimizi yitirmeye başladık. Benim hayatım, eğitim sürecim dışında Lüleburgaz’da geçti. Bizim çocukluğumuzda sokakta bir cenaze olsa televizyonun sesini kapardık. O evde ocak kaynamaz, aş pişmezdi. Çünkü bizim komşuluk ilişkilerimiz yardımlaşma ve acıyı azaltmak üzerine kuruluydu. Cenaze evine yemeği komşularımız götürürdü” dedi.

 

“DOĞRU BULMUYORUM”

 

Önlerindeki sistemde o gün acısı olan insanın sadece belediyeye başvurmasının yeterli olacağını dile getiren Erteke “Cenazesinin gömülmesine kadar her şey için biz belediye olarak elimizden geleni yapacağız ama ben pilav ayran vermeyeceğim. Biz bu tür şeyleri doğru bulmuyoruz. Ben mezarlığa gittiğimde cenaze gömülmeden insanların pilav ayran peşinde koşmaya başlayıp mezarların üzerinde bunu tüketip yine mezarların üzerine kapları bıraktıklarını gördüm. Biz değerlerimizi yaşatmaya devam etmek istiyoruz” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ