Kıyı ve deniz denetimi yapıldı

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri periyodik olarak deniz ve göletlerini sürdürüyor.

GÜNDEM 16.08.2018 16:22:00 0
Kıyı ve deniz denetimi yapıldı

 

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri periyodik olarak deniz ve göletlerini sürdürüyor.

 

Süleymanpaşa’da Barbaros ve Altınova arasında kalan kıyı şeridi boyunca yapılan denetime TESKİ Genel Müdürü Dr.Şafak Başa ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sema Kurt da katıldı.

“YAZ AYLARINDA DENETİMLERİMİZİ SIKLAŞTIRIYORUZ”

Kıyı ve deniz denetimi ile ilgili konuşan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sema Kurt “İçme suyu havzalarımızdaki su kaynaklarımızı etkileyecek kaçak deşarj olup olmadığını kontrol ediyoruz. Denizlerimizin kirlenmesine sebep olacak kaçak deşarjların da kontrollerini yapmaktayız. İlgili kurumlarla koordine halindeyiz. Özellikle yaz aylarında denetimlerimizi sıklaştırıyoruz” dedi.

“TÜM SAHİL ŞERİDİNDE DENETİM YAPIYORUZ”

Karşılaşılan olumsuz durumlarda ilgili kurumların bilgilendirilerek gerekli işlemlerin yapıldığını belirten Kurt, “Tekirdağ bir sahil kenti ve Tekirdağ’ın tüm sahil şeridinde kıyı denetimleri yapıyoruz” dedi.

ARITILMAMIŞ ATIKSU DEŞARJ ETMİYORUZ”

TESKİ olarak denize doğrudan arıtılmamış atıksu deşarj etmediklerini belirten TESKİ Genel Müdürü Başa da “Atıksu arıtma tesislerimizde arıtma işlemi yaptıktan sonra deşarj ediyoruz. Bu sebepten dolayı Tekirdağ kıyılarında deniz suyu kalitesinde dönemsel olarak yaşanan kötüleşmelerde TESKİ’nin bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Fakat bazen denize yakın ev ve sitelerden denize kaçak deşarj yapılabiliyor. Ayrıca denizlerde faaliyet gösteren limanlar ve deniz taşıtları da bu konuda etkin rol oynuyor” dedi.

“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ”

TESKİ olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını kaydeden Başa “Atıksu kaynaklı kaçak deşarjların önüne geçmek amacıyla denetim teknemizle kontrollerimizi sağlıyoruz. Önceden böyle bir imkânımız yoktu. Kıyı ve gölet denetimlerinin çok yararlı olduğunu düşünüyoruz. Denetimlerimiz periyodik olarak devam edecektir. Kısa bir süre sonra Marmaraereğlisi Türkmenli Göletinde de denetim yapacağız. Denizlerimizin kirlenmemesi için diğer tüm kurumlar ve vatandaşlarımız çok duyarlı olmalı.Çalışmalarda emeği geçen Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı personelimizi tebrik ediyorum. TESKİ olarak sağlam altyapı sağlam gelecek ilkesiyle çalışarak, çevreye duyarlı bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz” bilgisini verdi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU