Servis ücretleri belli oldu

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa As, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından belirlenen öğrenci servisleri taşıma

GÜNDEM 15.08.2018 19:46:00 0
Servis ücretleri belli oldu

UKOME’nin aldığı karara göre 0-3 kilometre için servis ücretinin 160 lira, 0-8 kilometre için servis 180 lira, 0-15 kilometre için 210 lira olarak belirlendiğini belirten Mustafa Asi 15 kilometreden sonra kilometre başına 4 lira ilave edileceğini dile getirdi. Hostes kullanılacaksa, öğrenci başına ücrete 35 lira ilave edileceğini belirten As, alınan bu kararın öğrencilere, velilere ve öğrenci servisi esnafına hayırlı olmasını temenni etti.

 

3 EYLÜL 2019’A KADAR UZATILDI

 

Emniyet kemeri, koltuk sensörü ve 30 gün süreli kayıt yapabilecek kamera zorunluluğunun getirildiğini anımsatan As, bunların yapılması daha önce 3 Eylül’e kadar süre verildiğini, 14 Ağustos’ta yönetmelikte yapılan değişiklikle sürenin 3 Eylül 2019’a kadar uzatıldığını söyledi. Orjinal siyah camların kaldırılması için ise 3 Eylül 2020’ye kadar süre verildiğini ifade eden As, “Yapılan  bu değişiklikler dikkate alınarak, belirtilen tarihlere kadar araçların istenilen özelliklere hazır hale getirilmesi gerekiyor. Okullar açılmadan önce her yıl okul uygunluk çalışması da önümüzdeki ayın başında tamamlanacak ve araçlarımız servislerine kadar hazır hale getirilecek. Getirmeyenlere yasal uygulama yapılacak” derken, oda olarak da bu konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

 

Haber / Özge MERİÇ