Çocuk istismarına dikkat çektiler

Çerkezköy Ülkü Ocakları Ortaöğretim Birim Başkanlığı dün saat 17:00'da belediye meydanında basın açıklaması yaparak son dönemlerde artan çocuk istismarı olaylarına tepki gösterdi.

GÜNDEM 12.08.2018 17:54:00 0
Çocuk istismarına dikkat çektiler

Son günlerde yaşanan çocuk istismarı ve çocuk ölümlerinin milleti derinden sarsıntıya uğrattığını belirten Çerkezköy Ülkü Ocakları Ortaöğretim Birim Başkanı Kürşat Mete “Bu menfur hadiseler milletçe hepimizin derin bir düşünceye sevk etmelidir. Güzel sözlerin, seçkin cümlelerin yarıştığı bir kültür ikliminden, öfkenin ve kem sözlerin arttığı bir ortama nasıl geldik? Yardımlaşma ve dayanışmanın en başta unsur olduğu sosyal hayatımızdan, haset ve kıskançlığın, açgözlülük ve fırsatçılığın tavan yaptığı bu zamana nasıl geçiş yaptık? Kuşlara, kedilere, köpeklere evler yaptığımız, dağlara, ovalara yem bıraktığımız çağlardan; savunmasız masum hayvanlara alçakça eziyetler yapıldığı bugünlere nasıl ulaştık? Birbirimizle selamlaşıp helalleştiğimiz, birbirimizin eksiğini tamamladığımız, mahallenin çocuklarını kendi çocuklarımızdan ayırt etmediğimiz, kısacası birbirimiz için yaşadığımız o hasbi, milli hayattan, küçücük çocukların canına kastedilen bu rezil atmosfere bizi ne getirdi?” dedi.

 

EN AĞIR CEZA VERİLMELİDİR

 

Devletin bu olayları çok yönlü inceleyip aydınlatması, cezayı ağırlaştırıcı tedbirler alması gerektiğini kaydeden Mete “Bu alçaklara, insanlıktan nasibini almamış bu şerefsizlere, kanıbozuk, haysiyetsizlere, milletimizin gönlüne az da olsa su serpecek en ağır ceza verilmelidir” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU