İstemediğiniz bölümleri tercih etmeyin

Üniversite tercih işlemlerinde velilere ve öğrencilere rehberlik etmek için Doğru Cevap Özel Öğretim Kursları, Amerikan Kültür Yabancı Dil Kursları ve Rumeli Üniversitesi işbirliğinde stant kuruldu. Do?

GÜNDEM 8.08.2018 21:05:00 0
İstemediğiniz bölümleri tercih etmeyin

Çerkezköy ve Kapaklı’da bir haftada yaklaşık 3 bin öğrenciye rehberlik hizmeti verildiğini dile getiren Doğru Cevap Özel Öğretim Kursları Müdürü İmre Güven, “Öğrencilerimize tercih konusunda bilgi verdik. Sınavlar ve puanlama sistemi her geçen gün değişiyor. Puan türleri, seçilmesi gereken bölümler ve nasıl bir yol izlenmesi gerektiği konusunda velilerimizin ve öğrencilerimizin kafası karışık. Burada öğrencilerimize ve velilerimize doğru tercihin nasıl yapılacağı konusunda yol gösteriyoruz. Yardımcı oluyoruz” dedi.

 

NASIL OLSA GELMEZ DÜŞÜNCESİ İLE TERCİH YAPMAYIN

 

Öğrencilerin ‘nasıl olsa gelmez’ düşüncesi ile ileride yapmak istemedikleri mesleklerle ilgili bölümleri tercihlerine yazmamaları tavsiyesinde bulunan Güven “Buna dikkat etsinler” dedi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'a desteklerinden dolayı teşekkür eden Güven, “Velilerimize ve öğrencilerimize yardımcı olmak için kurduğumuz bu stant bir hizmettir. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'a desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ