Asansörlere sıkı takip

Edirne Belediye Başkanlığı ile Makine Mühendisleri Odası Edirne Şubesi arasında şehir merkezindeki tüm yapılarda bulunan asansörlerin denetlenmesi çalışmasının protokolü imzalandı.

GÜNDEM 6.08.2018 15:57:00 0
Asansörlere sıkı takip

“BÜTÜN KURALLARI UYGULAYACAĞIZ”

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, protokol kapsamında yapılacak denetimlerin halkın can güvenliği ile doğrudan ilgili olduğunu söyledi. Yönetmelik kapsamında idare olarak bu denetleme yetkisini Türkiye Makine Mühendisleri Odası Edirne Şubesi’ne verdiklerini belirten Gürkan, bu zamana kadar yapılan uygulamalar sonucunda şehir merkezindeki asansörlerin periyodik olarak sıkı bir şekilde denetlendiğini ve asla taviz verilmediğini ifade ederek “Maalesef ülkemizde ölümle sonuçlanan asansör kazaları meydana geliyor. Teknoloji insanların hayatını kolaylaştırmak için var ancak denetlemediğiniz teknoloji bir süre sonra insanın yaşamına da mal oluyor. Yönetmeliğin uygulamaya başladığı yıldan bu yana denetimler düzenli ve planlı olarak devam etti ve ediyor. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için bütün kararları ve kuralları uygulayacağız” dedi.

 

PERİYODİK KONTROLLERİ YAPILACAK

 

Yetkililer “Protokol kapsamında Türkiye Makine Mühendisleri Odası Edirne Şubesi Asansör Kontrol Merkezi, şehirdeki tüm asansörlerin periyodik kontrollerini yapacak” dedi. Bu arada yönetmelikte yapılan düzenleme kapsamında, asansör kontrollerini yaptıracak bina sorumlularının ödeyeceği ücretler de yeniden belirlendi. Buna göre 0-5 kat arası kontroller için 188,30 TL + KDV, 6-10 kat arası için 213,40 TL + KDV, 11-15 kat arası için 251 TL + KDV ve 16-20 kat arası için de 301,10 TL + KDV ücret alınacak.

 

Haber / Menşure KARDEŞ