Kavak Dere 2. Etap çalışmaları sona eriyor

Çerkezköy Yıldırım Beyazıt Mahallesi ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'ni birbirinden ayıran Kavak Dere'de devam eden 2. Etap Islah çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğu açı

GÜNDEM 3.08.2018 18:09:00 0
Kavak Dere 2. Etap çalışmaları sona eriyor

Kavak Dere’nin artık daha temiz ve kokusuz aktığını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ikinci etabın da tamamlanmak üzere olduğunu kaydetti. Yaklaşık 1 kilometrelik Kavak Dere Islah Projesi’nin 2. Etabında Kavak Dere’nin taban genişliğinin 5 metre, tavan yüksekliğinin 3 metre olacağını ve betonarmenin U kanal şeklinde yapıldığını ifade eden Akay, “Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Kavak Deresi 2. Kısım İnşaatı ve Çeşitli Dere Islahı Yapım İşleri’ adı altında 5 milyon 641 bin TL ile ihale edilen çalışmalarda sona gelindi. Islah çalışmaları en kısa sürede tamamlanacak ve Kavak Dere artık temiz ve kokusuz akacak” dedi.

 

ÇEVRE DÜZENLEME VE YEŞİLLENDİRME ÇALIŞMLARI YAPILACAK

 

Kavak Dere’nin etrafında Islah çalışmalarının tamamlanmasının ardından Çerkezköy Belediyesi tarafından çevre düzenleme ve yeşillendirme çalışmalarının da yapılacağını belirten Akay, hem Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakinlerinin pis kokudan ve yaz aylarında sinekten kurtulacağını, hem de Kavak Dere’nin yürüyüş yolları, oturma alanları ile güzel ve modern bir hal alacağını ifade etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU