'Önümüzde bir hedef var'

91 günlük aranın ardından milletvekilliği için bıraktığı ilçe başkanlığına yeniden dönen Abdullah Öğe, düzenlenen toplantıda partililer bir araya geldi. Önlerinde bir hedefin olduğunu kay

GÜNDEM 26.07.2018 19:21:00 0

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı görevini yürütürken 27. Dönem milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa eden ve önceki akşam genel merkez tarafından yeniden ilçe başkanlığına getirilen Abdullah Öğe saat 18:00’da basın açıklaması yaparak yerel seçimler için yol haritalarını açıkladı.

 

 

OLMAZSA OLMAZ BİR PRENSİBİMİZ VAR

 

 

Teşkilatta daha önce görev yapan ilçe başkanlarına, yönetim kurulu üyelerine ve parti üyelerine teşekkür eden Öğe “2014’te bu bayrağı teslim aldık. 27. Dönem milletvekili adaylığı sürecine kadar bugünlere getirdik. Bizim olmazsa olmaz bir prensibimiz var. Kimse şahsi menfaatlerini bu davanın menfaatlerinin üzerinde göremez. AK Parti’de siyaset bu temel üzerine kurulu. 4 yıldan beri başımızı öne eğecek, bizi utandıracak hiçbir harekette bulunmadık. Halkımızın Recep Tayyip Erdoğan’a bir sevdası var. Biz de reisimize, partimize yakışır bir ilçe teşkilatı olmaya gayret ettik” dedi.


 

PARTİNİN KAPISINI KİMSEYE KAPATMADIK

 

 

Partinin kapısını kimseye kapatmadıklarını kaydeden Öğe “Siyasette ben yapacağım diye söylemenin anlamı yok. Önce Allah nasip edecek, sonra da cumhurbaşkanımız, genel merkezimiz onaylayacak. Elimizden geldiği kadar partililerimizle beraber bu prensipler çerçevesinde çalıştık. Bizi 6’ncı sıraya yazdılar, küsmedik. Genel merkezimiz ne görev verdiyse onu yaptık ve yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

 

BELEDİYEYE AK PARTİ BAYRAĞINI DİKECEĞİZ

 

 

24 Haziran’da belediye meydanında cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri kutladıklarını anımsatan Öğe “Önümüzde bir hedef var. Bu hedefimizden sapmadan Mehter Marşıyla Kur’an okuyarak belediyeye AK Parti bayrağını dikeceğiz. 24 Haziran’dan sonra sevinen üyelerimizi yerel seçimlerde de sevindirmek bizim boynumuzun borcu. Bizim hayalimiz bu. Eğer biz hata yapmazsak, kendi elimizle verdiğimiz belediyeyi kendi elimizle alacağız. Çerkezköy halkının hak ettiği hizmeti alması için AK Parti belediyeciliğini Çerkezköy ile tanıştıracağız” dedi.

 

 

GENEL MERKEZ NEYİ TAKDİR EDERSE O ŞEKİLDE YÜRÜYECEĞİZ

 

 

Yönetimde görev almak isteyenlerin partiye başvurmasını isteyen İlçe Başkanı Abdullah Öğe “Çerkezköy Belediyesi’ni alacağız. Buna inanıyoruz. O yüzden durmak yok, yola devam” dedi. Açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Öğe,yerel seçimlerde de aday olup olmayacağının sorulması üzerine “Bu durum genel merkezimizin takdirinde olan bir durum. Şimdiden bir şey söylemek doğru olmaz. Genel merkezimiz neyi takdir ederse o şekilde yürüyeceğiz” dedi.

 

 

YOĞUN BİR ŞEKİLDE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

 

 

2014’te göreve geldikleri günden beri yerel seçim çalışmalarına başladıklarını, 24 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimlere odaklandıklarını belirten Öğe “Yerel seçimlere daha yoğun bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Yağmur nedeniyle Pazar yerinde hasar oluşması konusu ile ilgilide konuşan Öğe “Bunlar milletin parasıyla yapılıyor. Kontrol edilmediği zaman bu sorunlar kaçınılmaz. Pazaryeri yeni yapıldı. İlk yağmurda böyle bir şeyle karşılaşılması üzücü” dedi.

 

 

10 GÜN İÇİNDE BELİRLENECEK

 

 

Yeni yönetimi oluştururken, demografik yapı, kadın-erkek dengesi gibi kriterleri dikkate alacaklarını ve İl Başkanlığı ile istişare ederek oluşturacakları listeyi genel merkezin onayına sunacaklarını dile getiren İlçe Başkanı Abdullah Öğe “10 gün içinde yeni yönetim belirlenmiş olur” dedi.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU