129 milletvekili de "kurultay olmasın" dedi

CHP'li 129 milletvekili kurultay tartışmalarının sonlandırılması için hazırladıkları bildiriyi açıkladı. Tekirdağ, Edirne, İstanbul, Ankara ve İzmir'in de arasında bulunduğu 59 il baÅ

GÜNDEM 26.07.2018 16:04:00 0
129 milletvekili de "kurultay olmasın" dedi

129 milletvekilinin imzasının bulunduğu bildiride “Yaklaşan yerel seçimler öncesinde başarıya ulaşmanın birlik ve beraberlik içinde zaman kaybetmeden çalışmalara başlamak olduğu bilinci ile, bu gün kurultay tartışmalarına odaklanmanın ve ülkenin gerçek gündeminden uzaklaşmanın doğru olmadığı kanaatindeyiz. Geldiğimiz süreçte kurultay toplanmasına yönelik imza sayıları üzerinden bir algı yaratmanın ve bu tartışmayı devam ettirmenin partimize ve ülkemizin aydınlık geleceğine zarar verdiği aşikardır. Kurultay tartışmalarının sayı boyutundan çıkarılarak sonlandırılması gerektiğini düşünüyoruz” denildi. Bildiriye Trakya bölgesinden Edirne Milletvekili Erdin Bircan ise imza koymadı.

 

 

59 İL BAŞKANINDAN ORTAK AÇIKLAMA

 

 

Tekirdağ, Edirne, İstanbul, Ankara ve İzmir’in de arasında bulunduğu 59 il başkanı da ortak açıklama yaparak olağanüstü kurultay sürecinin partiye zarar verdiğini belirtti. Ortak basın açıklamasını okuyan CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, kamuoyu önünde, sosyal medyada basın açıklamaları ve yürütülen olağanüstü kurultay için başlatılan imza sürecinin partiye zarar verdiğini belirterek “CHP İl Başkanları olarak kurultay tartışmalarının imza skoruna dönüştürülerek kamuoyu önünde yapılmasını doğru bulmuyoruz. Kurultay talebi demokratik bir hak olmakla beraber seçim öncesi ve seçim sürecinde partimize kapalı olan medya mecraları parti içi tartışmaları ekranlara taşımakta tek adam yönetimi ve yandaşları parti içi bu tartışmaları ellerini ovuşturarak zevkle ve keyifle izlemektedirler” dedi.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU