Basın bayramı ziyareti

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla dernek yöneticileri ile birlikte gazetemizi ziyaret eden Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Sekreteri Şengül Civan, hem gazeteciler gününü kutladı,

GÜNDEM 25.07.2018 16:31:00 0
Basın bayramı ziyareti

Yönetim Kurulu Üyesi Recep Al, Gençlik Kolları Başkanı Cengiz Çil ve Başkan Yardımcısı Büşra Tecmen ile birlikte gazetemizi ziyaret eden Civan, “Gazeteciler olarak zor ve meşakkatli bir görevi yerine getiriyorsunuz. Her şartta büyük özveriyle çalışarak, onurlu ve yorucu bir mesleği icra eden gazetecilerimizin bayramını kutluyorum” dedi.

 

 

KAPAK KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

 

 

Dernek olarak yürüttükleri çalışmalarla ilgili de bilgi veren Civan, “Çerkezköy’de engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye alınması için başlatılan mavi kapak kampanyamız sürüyor. İhtiyaç sahiplerimizin tekerlekli sandalye ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz. Tekerlekli sandalye talep etmek için dernek üyesi olmak gerekmiyor. Kapak kampanyasına vatandaşlarımız bilinçli bir şekilde destek verebilir” dedi.

 

 

YAŞADIKLARI SIKINTILARI DA DİLE GETİRDİ

 

 

Yaşadıkları sıkıntıları da dile getiren Civan “Yaşadığımız en büyük sıkıntı araç sürücülerin engelli rampası önüne park etmesi. Onların araçlarını park edebileceği pek çok yer var. Ama bizim geçebileceğimiz sadece oralar var. Bu nedenle sürücülerimizin bu konuda duyarlı olmalarını ve bizim yolumuzu kapatmamalarını istiyoruz” dedi. Toplu taşıma araçlarında da zaman zaman sıkıntılar yaşadıklarını kaydeden Civan “Bazı minibüsler engelli vatandaşları almıyor. Engelli vatandaşlarımız evlerinden çıkarak sosyalleşmesi için çaba harcarken böyle durumlarla karşılaşmamız gerçekten bizi çok üzüyor. Unutulmamalıdır ki herkes birer engelli potansiyeli taşımaktadır. Çünkü yarın ya da bir saat sonra kimin başına ne geleceğini kimse bilemez. Engellilerimize her konuda sahip çıkılmalı onların yaşamları kolaylaştırılmalıdır” dedi. Minibüslerde yaşadıkları sıkıntılarla ilgili Büyükşehir Belediyesi defalarca yazı yazdıklarını ifade eden Civan, bu sorun çözülene kadar yazı yazmaya ve sıkıntılarımızı anlatmaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU