Akay, basın bayramında gazetecileri ağırladı

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla Çerkezköy ve Kapaklı'da görev yapan gazetecileri öğle yemeğinde ağırladı. Gazeteciliğin zorluklarÄ

GÜNDEM 24.07.2018 16:47:00 0
Akay, basın bayramında gazetecileri ağırladı

Dün saat 12:00’da Tokoçin Restaurant’ta düzenlenen yemekte gazetecilerle bir araya gelen Başkan Akay  “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramınızı kutluyorum. Türkiye’de yerel gazetecilik yapmak zor zanaat. Allah hepinizi kolaylık versin. Zor şartlarda kamu adına bir görev yapıyoruz ve bugünde biz Çerkezköy için bölgemiz için hep beraber zor şartlarda da olsa iyi günde kötü günde hep beraber halkımıza doğruyu anlatmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla Türkiye’de gazetecilik yapmanın zor olduğu süreçleri yaşıyoruz. Bu zor süreçlerde görev yapan tüm arkadaşlarımın bu gününü kutluyorum” dedi.

 

 

“GÖREVİNİZ VATANDAŞI BİLGİLENDİRMEK”

 

 

Çerkezköy’de hep beraber belli bir seviyede Çerkezköy’de kamu menfaatini gözetecek vazifeleri yapmakla yükümlü olduklarını kaydeden Akay “Sizlerin vazifesi vatandaşı bilgilendirmek. Bizim de görevimiz vatandaşa hizmet etmek” dedi. Akay konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

 

“ÇERKEZKÖY TAKIMININ OLUŞMASI LAZIM”

 

 

1911 Çerkezköyspor ile Çerkezköy Doğanspor’un birleşip birleşmediğinin sorulması üzerine konuşan Akay “Çerkezköy’de sporla alakalı son yıllarda büyük gelişme kaydettiğimizi görüyorum. Sporun her dalı için söylüyorum. Pekçok branş var. Çerkezköy Belediyesi, spor ve sporcuya büyük bir fedakarlık göstererek sahip çıkmak anlayışıyla hareket etti. Tabi ki futbol da bunlardan bir tanesi” dedi.  4 yıldan beri 1911 Spor Kulübü’ne ellerinden gelen katkıyı sağladıklarını dile getiren Akay “Çerkezköy 1911 Bölgesel Amatör Lig’i 2’nci sırada bitirdi. Bu sene yeniden BAL’da mücadele edecek. Süper Amatör’de oynayan Doğanspor var. Sezonun sonunda ben 2 kulübün yöneticilerine ‘Bu iki kulübü birleştirelim’ dedim. Ancak bu sadece Çerkezköy Belediyesi’nin katkıları ile olacak bir mesele değil. Birleşen bu takımı Çerkezköy’ün takımı haline getirmek ve herkesin de buna sahip çıkması gerekiyor. Çerkezköy’deki bütün işletme sahiplerinin, esnafın, sanayicinin, kamunun elinden geldiğince maddi manevi desteğini göstermesi ve bir Çerkezköy takımının oluşması lazım. Bundan yana eksiklerimiz var” dedi.

 

 

“KENDİ TAKIMIMIZI YAN İLÇEDEKİ SAHADA OYNATIYORUZ”

 

 

Çerkezköy’ün futbol sahasının Kapaklı sınırları içerisinde olduğunu anımsatan Başkan Akay “Bugün maça gitmek isteyen vatandaş Kapaklı’ya gitmek zorunda. Çerkezköy’de bununla alakalı bir alt yapı var mı? O da yok. Çerkezköy’de pek çok spor kulübü var. Çerkezköy’ün takımına sahip çıkması için Çerkezköy’ün sınırlarında da bu maçların oynanıyor olması lazım. Bunu ortaya çıkaramıyoruz. BAL’da mücadele eden kendi takımımızı yan ilçenin sınırlarında bulunan futbol sahasında oynatıyoruz. Biz bu atmosferi şehrin içinde kurabilirsek bu takım da belki bu şehrin takımı olacak” dedi.

 

 

“MADEM YATIRIM YAPMAK İSTİYORSUN, ALAN ORADA HAZIR”

 

 

Çerkezköy’de futbol sahası ihtiyacının olduğunu söyleyen Akay “Bunu göreve geldiğimden bu güne spor il müdürü ile konuştum. Maalesef bir arpa boyu yol alamadık. Çerkezköy’de şehrin için de maç yapabilecek bir tane sahası var. Gençlik Merkezinin yanındaki alanda zemin iyileştirme düzenleme çalışmaları yaptık. O alanı tertemiz hale getirdik. Yatırım yapılması için önünde hiçbir engel yok. 1-2 ay evvel seçim döneminde Çerkezköy’e dönemin spor bakanı geldi. Geldiğinde ‘Çerkezköy’e futbol sahası yapacağız’ dediler, hatta hızını alamadılar ‘yüzme havuzu yapacağız’ dediler. Buna kör göze parmak sokmak derler. Büyükşehir Belediyesi 10 milyon bedelle Çerkezköy Belediyesi’nin yerini teslim ettiği alanı yüzme havuzu inşa ediyor. Havuz görmek isteyenler oraya baksınlar. Çerkezköy’de yerel yönetim bir yüzme havuzu yaptırdı. Bunu görmezden gelerek ‘bir yüzme havuzu yaptıracağım’ gibi bir yarışa girmene yok. Yer orada hazır. Madem yatırım yapmaya niyetin var, madem gençlerin önünü açacaksın, yer hazır” dedi.

 

 

“YÜZMEYE CİDDİ BİR TALEP VAR”

 

 

Akay “Eğer 2 kulüp birleşirse biz de bir ucundan tutarız. ‘Ben inanıyorum ki 1991 de Doğanspor da birleşecek ve Çerkezköy de takımına sahip çıkacak inşallah. Çerkezköy halkının bir tarafından tutarak sahip çıkması lazım ki başarı gelsin” dedi. Yaz okullarının 1’inci yaş grubu eğitimlerinin sona erdiğini önümüzdeki hafta diğer grupların eğitimlerinin başlayacağını söyleyen Akay, “Toplam öğrenci sayımız bin 900’ü buldu. Bunun en az bin 100 tanesi yüzme dersini seçen öğrenciler. Öğrencilerin yüzmeye ciddi bir eğilimi var” dedi.

 

 

“ETRAFLARI YAŞAM ALANI HALİNE GELECEK”

 

 

Kent Park’ın birinci etabının tamamlandığını ve 2’nci etap çalışmalarının başladığını söyleyen Belediye Başkanı Vahap Akay “Biz de Çerkezköy Belediyesi olarak yaklaşık 2.5 milyonluk bir yatırımla Pınarça Deresi'nin Kent Park'ın bitiminden başlayacak Fatih Cami’ne kadar olan yerin iki yanını ihale ettik. Orada da iş başladı. Çerkezköy'de Çorlu suyu var, Pınarça Suyu var, Kavakdere var. Bu temiz akması gereken sular kaçak bağlantılardan, kontrolsüzlükten dolayı çok kötü durumdaydı. Çerkezköy'deki sular ve suların etrafı yaşam alanı haline gelecek” dedi. Vatandaşların kafelerde 3-4 lira vermek yerine parklarda daha uygun fiyata çay içebilmeleri için neler yapılabileceğini sorulması üzerine de konuşan Akay “Çerkezköy’de insanların yaşadığı alanda bir bardak çayı içebilme rahatlığı olması lazım. Çerkezköy'de bir kaç noktaya biz bunları kurduk. İşletmesine başlayamadık o konuda eksik kaldık. Bu konuda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 

 

“2 NOKTAYA DÜĞÜN SALONU YAPMA HEDEFİMİZ VAR”

 

 

Sokak düğünleri ile ilgili sorulan bir soru üzerine de konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Çerkezköy'ün düğün salonu sayısı belli. Vatandaş bu düğünü bir şekilde bir yerde yapacak. Buradaki tek eksikliğimiz sesi biraz kontrol etmemiz lazım. Yani ses ile ilgili yetki bizde değil fakat önümüzdeki haftalarda büyükşehirden o yetkiyi alacağız. Bundan sonraki adımda ses ile alakalı konuyu kontrol altına alacağız. Sokak düğününü doğru görmüyorum, doğru değil ama pencerenin diğer tarafından da bakmakla yükümlüyüz. Çerkezköy'de sezonda 700-800'den fazla düğün yapılıyor. Şimdi sayı buyken düğün salonunun sayısı da belliyken bu insanlar bu düğünü bir yerde yapmak zorunda. Çerkezköy'de en az iki noktaya düğün salonu yapma hedefimiz var” dedi.

 

 

“TALEP EDECEĞİZ VE ALACAĞIZ”

 

 

Çerkezköy’deki orman alanlarının belediye tarafından kiralanarak kullanılması için girişimlerde bulunacaklarını kaydeden Akay “Çerkezköy içerisinde orman alanları var. Bu orman alanlarını belediye kiralasın. Kamuoyunu oluşturacağız ve o alanları alacağız. Talep edeceğiz ve alacağız. Bunu da kendi başımıza değil Çerkezköy'ün adına alacağız. Çerkezköy'ün içerisinde kalan alanları alacağız değerlendireceğiz ve hizmete sunacağız. Çerkezköy'ün içerisindeki güzellikleri Çerkezköy'e katma gibi bir sorumluluğumuz var” dedi.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU