Basın milletin müşterek sesidir

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla açıklama yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı "Basın, toplumun aydınlanmasında ve gerçeklerin öğrenilmesinde önemli bir role sahiptir. B

GÜNDEM 23.07.2018 18:12:00 0
Basın milletin müşterek sesidir

24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılması dolayısıyla her yıl 24 Temmuz’un "Gazeteciler ve Basın Bayramı" olarak kutlandığını belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Basın, milletin müşterek sesidir. Toplumsal gelişmeleri, olayları doğru ve tarafsız bir şekilde yayarak toplumun aydınlanmasına katkı sağlayan basın, toplumun duygu, beklenti ve hedeflerini de dış dünyaya duyuran bir köprüdür” dedi.

 

 

“ÖNEMLİ GÖREV VE SORUMLULUK ÜSTLENMEKTEDİR”

 

 

Hayatın vazgeçilmez temel unsurlarından biri olan basının, insanlara yaşadıkları bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağladığını kaydeden Mandalı “Yazılı, işitsel ve görsel kanallar aracılığı ile yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olunması, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok önemli görev ve sorumlulukları üstlenmektedir” dedi.

 

 

BASIN BAYRAMINI KUTLADI

 

 

Mandalı “İlçemizdeki basın-yayın çalışanlarının bu sorumluluk bilinciyle yaptıkları ve yapacakları duyarlı çalışmaların İlçemizin her alanda başarıya ulaşmasında büyük katkı sağlayacağına inancım tamdır” diyerek tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutladı.

 

 

Haber / Özge MERİÇ