Uçakları öğrenciler üretiyor

Veliköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Model Uçak Atölyesi'nde Model Uçak Yapım ve Uçurma (Pilotaj) kursları devam ediyor. Kursları ziyaret eden Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, atölyede i

GÜNDEM 20.07.2018 15:08:00 0
Uçakları öğrenciler üretiyor

Veliköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Model Uçak Yapımı ve Uçurma (Pilotaj) kursları devam ediyor. 2013 yılında Veliköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Model Uçak Atölyesi'nin kurulmasıyla başlayan kurslar 2018 yılı itibariyle Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi kapsamında okulda Ata Model Uçak Yapım Kursu, Flamingo Model Uçak Yapım Kursu ve Radyo Kontrollü Uçak Modelciliği Kursu ile devam ediyor.

 

 

TASARIM DALINDA TÜRKİYE 6'INCISI OLDU

 

 

2013 yılından itibaren Model Uçak Atölyesi’nde başlangıçta THK destekli yürütülen kurslar daha sonra öğrencilerin kendi imkanları, okulun kaynakları ve bağışçıların destekleri ile yürütülmeye başlandı. 2015 yılından itibaren ulusal düzeyde liseler ve üniversiteler arası tasarım ve model uçak uçuş yarışmalarına katılan Veliköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2015 yılında Bursa’da yapılan Model Uçak Yarışması'nda tasarım dalında Türkiye 6’ncısı oldu. 2018 yılı itibariyle Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi kapsamında okulda Ata Model Uçak Yapım Kursu, Flamingo Model Uçak Yapım Kursu Radyo Kontrollü Uçak Modelciliği Kursu açıldı.

 

 

UÇAK PİLOTU BELGESİ VERİLİYOR

 

 

Model Uçak Yapım ve Uçurma (Pilotaj) kursuna katılan kursiyerlere, öncelikle Radyo Kontrollü Uçak Modelciliği ile ilgili uçakların uçuş prensipleri ve aerodinamik özellikleri hakkında bilgi verilirken, ardından imkânlar ölçüsünde daha fazla radyo kontrollü bir uçak yaparak uçaklara ait mekanik ve elektronik donanımlar tanıtıldı. Tüm bu aşamalar sonunda kendi yapmış oldukları uçakları uçurabilmek için simülasyon eğitimi alan kursiyerler simülasyon eğitimini başarıyla tamamlayarak eğitmen pilot eşliğinde arazide kendi yapmış oldukları uçağı uçuruyor. Pilotaj eğitimini de başarılı bir şekilde tamamlayan kursiyerlere Radyo Kontrollü Uçak Model Uçak Pilotu Belgesi verildiği kaydedildi.

 

 

ULUSAN ZİYARET ETTİ

 

 

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Veliköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde devam eden Model Uçak Yapım ve Uçurma kurslarına katılarak incelemeler yaptı. Konu hakkında yönetici ve öğretmenlerden bilgi alan Ulusan'a Tekirdağ İl Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Çakal ve Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş de eşlik etti.

 

 

Haber / Özge MERİÇ