'Kapaklı'ya fuar alanı yapmaya talibiz'

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi, Temmuz Ayı Olağan Toplantısını yaptı.  Saat 16.30'da Meclis Toplantı Salonu'nda Hacı Mehmet Erdoğan başkanlığında yapılan toplantı saygı

GÜNDEM 17.07.2018 18:47:00 0

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası genel Sekreteri Hakan Gel’in Çerkezköy Endüstriyel Fuarı 2018 hakkında meclisi bilgilendirmesinin ardından fuar için görevlendirilen ÇTSO Başkan Yardımcısı Mehmet Danyeli de, fuarla ilgili paydaşları çoğaltmak için Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ettiklerini belirtti. Bu fuarı ÇOSB ile ortak yapmak istediklerini söyleyen Danyeli, bununla ilgili OSB’den olumlu cevaplar geldiğini, zamanı ve nerede yapılacağı konusunda bu ayın sonunda ÇOSB’de bir toplantı yapılacağını belirtti.

 

 

FUAR AÇIK ALANDA OLACAK

 

 

Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz’ın “Bu fuar OSB’nin hangi bölümünde olacak? Oda olarak ne kadar bütçe ayırdınız?” sorularını sorması üzerine konuşan Mehmet Danyeli “İki firmanın gelip lojistik olarak incelemelerde bulundu. Yer tespiti için çalışmalar yaptılar, fuar açık alanda olacak” dedi. Bütçe olarak 150 bin TL ayırdıklarını ifade eden Danyeli, OSB ile Kalkınma Ajansı’nın limitini beklediklerini, fuarda katılımcılardan minik katılım payı da almayı düşündüklerini söyledi.

 

 

 

GELİR GİDER GÖRÜŞÜLDÜ

 

 

Yapılan bilgilendirmenin ardından Haziran ayı gelir gideri, bütçe izleme raporu ve mizan görüşüldü. Haziran ayı gelirinin 885 bin 146,67 TL, giderin 438 bin 88 TL, kasa mevcudunun bin 968 TL, banka mevcudunun 1 milyon 725 bin 28 TL, mizan borç alacak bakiyesinin 11 milyon 397 bin 486,54 TL olduğu ifade edilirken, yapılan bilgilendirmenin ardından ilgili gündem maddesi oyçokluğu ile karara bağlandı.

 

 

“EKONOMİK KRİZ VAR”

 

 

Toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından söz alan Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz, ekonomik kriz olduğunu belirterek “Oda olarak harcamalarınızı tasarruflu yapın” dedi. Üyelerin oda aidatlarını ödemekte zorlandığını söyleyen Yılmaz “Bütçeye baktığımızda iftar yemeklerine ve hediyelik eşyalara çok ücret ödendiği görülüyor. Ben geçen yıl da dediğim gibi odanın iftar yemeği vermesine karşıyım. Çünkü büyük rakamlar ödeniyor” dedi. Meclis üyesi Süleyman Ak da 22 yaşında epilepsi hastası bir çocuğun ameliyatı için 150 bin TL paraya ihtiyaç olduğunu, yardım kampanyası için valilik ve kaymakamlıktan izin alındığını ifade ederek odanın da bu konuda duyarlı olmasını istedi.

 

 

“ÖNERİLERİMİZİ PAYLAŞTIK”

 

 

Meclis üyesi Sami İkizler de fuarın yapılmasının önemli olduğunu kaydederek “Yerin OSB’nin içinde olması ulaşım açısından da kolay olacak” dedi. Odanın Kapaklı’ya okul projesinin olduğunu da dile getiren İkizler, Kapaklı’ya fuar alanı yapılması için bu konunun gündem maddesi olarak getirilmesini ve komisyon kurulmasını talep etti. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva da geçtiğimiz günlerde Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer ile görüştüklerini, önerilerini paylaştıklarını ifade etti. Kapaklı’ya fuar merkezi yapmaya talip olduklarını söyleyen Kozuva, konunun ikili görüşmelerin ardından en yakın zamanda netlik kazanacağını söyledi.

 

 

Haber / Özge MERİÇ