Din istismarı ile mücadele semineri

Kırklareli Lüleburgaz'da, din istismarı ile mücadele semineri düzenlendi. Din İşleri Yüksek Kurul Uzmanı Dr. Bahattin Akbaş, "İstismar demek bir şeyden daha fazla ürün alabilme çabası demek. Bunu her Å

GÜNDEM 17.07.2018 15:00:00 0
Din istismarı ile mücadele semineri

Düzenlenen seminere Kırklareli İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Lüleburgaz Müftüsü Hüseyin Uysal, İstanbul İl Müftü Yardımcısı Muteber Gülsefa Uygurve konuşmacı olarak Din İşleri Yüksek İhtisas Merkezi Daire Başkanı, Din İşleri Yüksek Kurul Uzmanı Dr. Bahattin Akbaş katıldı.

 

"40 ŞEHRE GİTTİK"


Seminerde konuşan Din İşleri Yüksek Kurul Uzmanı Dr. Bahattin Akbaş, "İstismar demek bir şeyden daha fazla ürün alabilme çabası demek. Bunu her şeyde kullanıyoruz. Bunlardan bir tanesi fetö dediğimiz bir grup. Din istismarının bir tarafında bunlar, diğer bir tarafında da deaş diye isimlendirdiğimiz bir zamanlar ışid ismiyle birlikte ortaya çıkmış iki grup. İkisi de dini istismar yapıyor, fakat birisi dini gülerek istismar ediyor. Birisi dine kızarak, bağırarak istismar ediyor. Gülen tarafı işin gülümseyen tarafı, insanın yüzüne gülüp cebini boşaltma çabasında. Biraz da modern eşkıyalık oluyor. deaş dediğimiz kısım Deli Dumrul hali, işi zorbalıkla, daha kaba yöntemlerle çözüyor. Ülkemizde 40 şehre gittik. Gittiğimiz vilayetlere de bu şekilde 3'lü bir ekip şeklinde gidiyoruz. Bizler din mensupları olarak şehir, şehir dolaşıyoruz. Gelecekte, önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde benzer şeyler yaşamayalım, başka fetö örgütleri ortaya çıkmasın, bundan kurtulduktan sonra aynı yolu başkaları denemeye kalkışmasın diye şehir şehir dolaşıyoruz" dedi.

 

 

Haber / Ruşa ELMA