'Ordumuz görevdedir, milletimizle kucak kucağadır'

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Edirne'nin Keşan ilçesinde anma programı düzenlendi. Etkinliğe, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan 4'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Albay Ã??

GÜNDEM 16.07.2018 13:45:00 0

Düzenlenen yürüyüş kapsamında Orman İşletme Müdürlüğü binası önünde bir araya gelen yaklaşık bin kişi ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

 

 

MİLLETİMİZİN MÜCADELESİ SAYESİNDE BAŞARIYA ULAŞAMADI

 

 

Korteje katılanlar daha sonra meydanda kurulan platform önünde toplandı. Burada düzenlenen anma programında konuşan Keşan Kaymakamı Nuri Özder, “Milletimiz 15 Temmuz'da alçak saldırıya karşı durarak, devletine ve demokrasiye sahip çıktı. Bu hain darbe girişimi Cumhurbaşkanımızın dirayeti, hükümetimizin kararlı duruşu, bütün partilerimizin TBMM çatısı altında darbe karşıtı duruşları, güvenlik güçlerimiz ve en önemlisi milletimizin kahramanca mücadelesi sayesinde başarıya ulaşamamıştır” dedi.

 

 

“ORDUMUZ GÖREVDEDİR”

 

 

Keşan 4'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Albay Öztürk Mustafa Yılmaz ise “Türk Ordusu'nun içerisine sızmış, sızdırılmasına engel olanlar değişik davalarla hapse atılmak suretiyle sızanların önü açılmış ve hainlerin aramıza girmesiyle oluşmuş olan bu hain darbe, çok kıymetli halkımızın, milletimizin ve onun bağrından çıkan kahraman ordumuzun kararlı duruşuyla bastırılmıştır. Ordumuz görevdedir, milletimizle kucak kucağadır” dedi. Albay Yılmaz, konuşmasının ardından protokolü ve vatandaşları asker selamı ile selamladı.  Etkinlikte, 15 Temmuz gecesi yaşanan olayların yer aldığı slayt gösterisi izlendi. Program, Kuran-ı Kerim okunması, sema gösterisi ve Keşan İlçe Müftülüğü imam hatipleri tarafından ilahiler okunmasının ardından sona erdi.

 

 

Haber / Ayşenur AYDIN