Halkın gücü, tankın gücü karşısında galip geldi

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Tekirdağ'da "Milli Birlik ve Demokrasi Yürüyüşü" düzenlendi. Yürüyüşün ardından valilik önünde düzenlenen t?

GÜNDEM 16.07.2018 13:15:00 0
Halkın gücü, tankın gücü karşısında galip geldi

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Tekirdağ’da “Milli Birlik ve Demokrasi Yürüyüşü” düzenlendi. Tekira AVM önünden başlayan yürüyüş Valilik önüne kadar devam etti. Yürüyüşün ardından Valilik önünde 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu.

 

 

DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ

 

 

Törende açılış konuşmalarını AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve T.B.M.M. Başkan Vekili Prof.Dr. Mustafa Şentop, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Çiğdem Koncagül, AK Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel ve MHP İl Başkanı İlker Yücel yaptı. Törende konuşan Prof.Dr. Mustafa Şentop “15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yılındayız. Darbe girişiminin yaşandığı gün halkın gücü, tankın gücü karşısında galip geldi” dedi. İnancımızda şehitlik mertebesinin çok özel bir yere sahip olduğunu kaydeden Şentop “Şehit olma konusundaki kararlılığı, heyecanı bizim milletimizin fertleri yeni değil, bin yıldır bu topraklar üzerinde Malazgirt’ten itibaren bilmektedir. Geçen zaman içerisinde de bu heyecanın, bu aşkın, bu sevdanın vatan, bayrak, istiklal için, ölümü göze almanın sevdasını milletimizin kaybetmediğini 15 Temmuz'da gördük” dedi.

 

 

‘MEVZU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR’

 

 

Etkinlikte konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan da “Aziz Tekirdağlılar; Hain darbe girişiminin sene-i devriyesinde tekrar sizlerle birlikte bu meydanda olmanın bahtiyarlığını yaşıyorum. Hain darbe teşebbüsüne karşı çıktığımız ilk an ki heyecanla tam iki sene sonra Tekirdağlıların vatan, millet, bayrak ve demokrasi sevdasını göstermek üzere yine bu meydandasınız. Hepimizin de çok iyi bildiği gibi 15 Temmuz 2016 Cuma günü kendilerini askeri üniforma ile kamufle eden fethullahçı terör örgütüne mensup bir grup terörist tarafından aziz Türk milletinin milli iradesine karşı bir darbe teşebbüsünde bulunuldu.  ‘Mevzu vatansa gerisi teferruattır’ sözünü içine işlemiş bir millet, sancağı hainlere bırakamazdı. Bırakmadı da. Bayrağını kapan genç, yaşlı, hasta, engelli demeden sokaklara koştu. Yeri geldi fırsatı olan tankın önünde durdu, yeri geldi kurşuna göğüs gerdi. Çünkü millet olma bilinci bunu gerektirirdi” dedi.

 

 

TÜM DÜNYAYA GÖSTERDİ

 

 

Türk milletinin köklü olduğunu kaydeden Vali Ceylan “Kendisi için yazılan senaryoların da farkındadır. Dost görünümlü düşmanları, terörizmin sofrasına hizmetkârlık yapan hainleri tanımaktadır. İlerlemek için attığımız her adımda bizi durdurmak isteyenlerin farkındadır. Bu bayrak üç beş teröristin keyif ve sözde vaazlarıyla düşmeyecektir. Bunu da Yunus Emre’den, Mevlana’dan, Hacı Bektaş’tan, Hacı Bayram-ı Veli’den, Pir Sultan Abdal’dan beslenen bu bereketli toprağın evlatları, 62'si polis, 5'i asker, 182’si sivil 249 kişiyi şehit eden, 2 bin 193 kişiyi ise yaralayan, özgürlüğümüze pranga vurmak isteyen, demokrasimizi yok etmek, cumhuriyetimizin içini boşaltmak isteyen hainlere, fethullahçı terör örgütünün zalimlerine dur diyerek tüm dünyaya göstermiştir” dedi.

 

 

“MÜCADELEMİZ KESİNTİSİZ OLARAK DEVAM EDECEK”

 

 

 Vali Ceylan “İstanbul’un fethinde Ulubatlı Hasan’ı, Kurtuluş Savaşı’nda ise Nene Hatun’u çıkaran o yüksek ve karakterli ruh, 15 Temmuz gecesi, Şehitler Köprüsü üzerinde Münür Alkan’ı,  Ankara’da Mehmet Şengül’ü bu milletin bağrından nice kahraman vatan evladını çıkardığı gibi çıkardı. Bu hainlerin aziz Türk milletine yaptıkları elbette yanına kar kalmayacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi ‘İnlerine kadar girdik’ Ama durmak yok mücadelemiz kesintisiz olarak devam edecektir” dedi.

 

 

“HAK ETTİKLERİ EN AĞIR CEZAYI ÇEKECEKLERDİR”

 

 

Hainleri, başta Tekirdağ’da olmak üzere devletin hangi kurum ve kuruluşuna sızmış ise tasfiye ettiklerini kaydeden Ceylan “Etmeye de devam edeceğiz. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmamak için o hainler hak ettikleri en ağır cezayı çekeceklerdir. Türkiye’nin iman, sadakat ve sevda dolu milli kalplerle yükselecek, yükseldikçe başı arşa değecektir. Türkiye Cumhuriyeti ise ilelebet payidar kalacaktır. Bunun en büyük teminatı ise her şart ve durumda dik duran sizlersinizdir yani aziz Türk milletidir. Allah, milletimizden razı olsun. Özgürlük, bağımsızlık ve demokrasi uğruna yapılan eşsiz mücadelemizin kahramanı ve cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. 15 Temmuz’da şehit verdiğimiz 250 vatan evladını, rahmet ve minnetle yad ediyorum, mekanları cennet olsun.  Gazilerimize de sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.  Böyle bir olayın bir daha yaşanmamasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

 

 

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİN İSİMLERİ OKUNDU

 

 

Vali Ceylan’ın konuşmasının ardından program Mehter Takımı gösterisi,  15 Temmuz Şehitlerinin isimlerinin okunması ile devam ederken, Tekirdağlı Şehit Polis Memuru Münür Alkan’ın belgeseli ve 15 Temmuz’da yaşananlara ilişkin fotoğrafların yer aldığı slayt gösterisi de sunuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde düzenlenen törende yapmış olduğu konuşma dev ekranlardan Vali Ceylan, protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından takip edildi. Sinevizyon ve belgesel gösterimlerinin ardından saat 00.13’te tüm Türkiye’de olduğu gibi Tekirdağ’daki camilerde de sela okundu.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU