Devrilen vagonlar kaldırıldı

Çorlu Sarılar Mevkiinde meydana gelen, 24 kişinin hayatını kaybettiği ve 341 kişinin de yaralandığı  tren kazasında, raydan çıkarak devrilen vagonlar, Devlet Demiryolları 1'inci Bölge MüdürlüğÃ

GÜNDEM 15.07.2018 18:27:00 0
Devrilen vagonlar kaldırıldı

Çorlu'da Sarılar mevkiinde meydana gelen ve Türkiye’yi yasa boğan tren kazasında devrilen vagonlar ekipler tarafından kaldırıldı.

 

SEFERLER YENİDEN BAŞLADI

 

Edirne Uzunköprü- İstanbul Halkalı seferini yapan, 362 yolcu ve 6 personelin bulunduğu yolcu treninin 5 vagonu, geçen pazar günü, Muratlı ile Çorlu ilçeleri arasındaki kırsal Sarılar Mahallesi yakınlarında raydan çıkarak devrildi. Tren kazasında 24 kişi yaşamını yitirirken, 341 kişi de yaralandı. Kazanın meydana geldiği mevkide, yeni rayların döşenmesinin ardından tren seferleri, yeniden yapılmaya başlandı.

 

30 KİŞİLİK DRAY EKİBİ ÇALIŞTI

 

Kazanın ardından devrilen vagonların kaldırılma çalışması sona erdi. Devlet Demiryolları 1'inci Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 30 kişilik dray ekibi, kazanın olduğu bölgede katener hattındaki (elektrikle çalışan lokomotiflerin elektrik almasını sağlayan, beton direkler üzerine tutturulan teller) elektrik akımını kesti. İş makineleriyle kaldırılan vagonlar, bölgeye demiryolu ile gönderilen vinçlerle önce Çorlu Tren İstasyonu'na, buradan da TIR'lara yüklenerek İzmit Makine ve Kimya Enstitüsü'ne gönderildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU