'Unutmayacağız ve unutturmayacağız'

Ergene'de 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma etkinlikleri kapsamında '15 Temmuz Sergisi açıldı.  Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, eşi İlke Kızıltoprak ile birlikte '15 Temmuz Sergisi'nin açı

GÜNDEM 12.07.2018 17:10:00 0

Anı defterini imzalayan Kızıltoprak açılışta yaptığı konuşmada “Asla unutmayacağımız ve unutturmayacağımız 15 Temmuz hain darbe girişimi; ülkesine, devletine, demokrasisine, anayasal düzene ve özgürlüğüne bağlılığını, aydınlık bir gelecek idealinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya haykıran asil milletimizin yazdığı kahramanlık destanı ile hüsrana uğramıştır. Milletimizin gözbebeği, tarihi şanlı kahramanlıklarla dolu olan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içine yuvalanmış fetö/pdy mensubu asker kılıklı bir grup tarafından ülkemizde gerçekleştirilmek istenen darbe girişimini, 2. yıldönümünde bir kez daha şiddetle ve nefretle kınıyorum” dedi.

 

 

ANI DEFTERİ HALKA AÇILDI

 

 

Kızıltoprak, “Aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla çıktıkları sokaklarda, yurdun dört bir köşesinde tanklara, bombalara, kurşunlara göğsünü siper etmiş, bu hain girişimini vatansever güvenlik güçlerimizle birlikte canlarını vererek, kanlarını dökerek engellemiştir. Devletimizin tüm kurumları, güvenlik güçleri ve asil milletimizin dua ve destekleriyle; ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadeleden asla taviz verilmeyecektir. Milletimizin verdiği büyük kahramanlık destanı ise asla unutulmayacak ve daima yaşatılacaktır. 15 Temmuz darbe girişimine karşı canlarını veren şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum” dedi. Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprağın konuşmasının ardından 15 Temmuz ile ilgili duygu ve düşüncelerin paylaşılması için hazırlanan anı defteri halka açıldı.

 

 

 Haber / Özge MERİÇ